Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Відтепер члени НАТО і Україна збиратимуться на постійній основі для обговорення і ухвалення рішень на рівних

13/07/2023

 В середу, 12 липня на полях Саміту НАТО у Вільнюсі відбулось інавгураційне засідання Ради Україна-НАТО за участі Президента Володимира Зеленського, Генерального секретаря Альянсу Єнса Столтенберга та лідерів всіх 31 держави-члена Альянсу.

Створення Ради Україна-НАТО – це важливий крок на шляху наближення нашої держави до членства в Альянсі.
«Усі ми потребуємо визначеності, зокрема інституційної визначеності. І дуже добре, що Рада Україна – НАТО дійсно може дати нам необхідну інституційну визначеність. Для нас важливо, що Рада Україна – НАТО буде інструментом інтеграції, а не просто партнерства», – наголосив Президент Володимир Зеленський за підсумками засідання.
Новостворена Рада має стати ключовим майданчиком для спільного ухвалення фундаментальних рішень щодо євроатлантичної інтеграції України. Також вона слугуватиме механізмом кризових консультацій між Україною та Альянсом.
«Сьогодні вже ні у кого немає сумніву, що Україна є частиною євроатлантичної родини. Процес розпочався. Новостворена Рада має забезпечити якнайшвидшу імплементацію спільних рішень на шляху до членства в НАТО та надати нові можливості поглиблення взаємодії України з Альянсом», – підсумувала Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина.
Більше про підсумки Саміту у Вільнюсі в коментарі Ольги Стефанішиної для УКРІНФОРМ: https://cutt.ly/ywi7Sv6G

Всі новини →