Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Робоча зустріч ГО "Незламність українського народу"

14/07/2023

13 липня фахівці Південного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими провели робочу зустріч у Новобузькій територіальні громаді з членами родин полонених та зниклих безвісти військовослужбовців.

У заході взяли участь члени Баштанської громадської організації «Незламність українського народу», представники районної та місцевої влади, родини військовослужбовців.

Під час зустрічі обговорювалися найбільш актуальні питання сьогодення, котрі стосуються процесів обміну, інформації про стан здоров’я і місця утримання полонених українських захисників, а також заходів, до яких можуть долучитися рідні військовослужбовців. Також родичі зниклих військовослужбовців мали змогу отримати консультації щодо психологічної підтримки, юридичних та процедурних питань, пов’язаних з перебуванням воїна у полоні, а також державних соціальних зобов’язань, гарантованих у випадку потрапляння солдата в полон.

Особливу увагу на заході приділяли питанню, що стосувалося підтвердження ворогом полону українських військовослужбовців.

 –  Офіційно росія не підтверджує статус багатьох полонених. Але, незважаючи на це, Україна подає на обмін усіх, хто є в реєстрі Національного інформаційного бюро. 

Ми активно працюємо над поверненням кожного військового з полону і над пошуком зниклих. Україна постійно оновлює реєстр військовополонених та зниклих безвісти. Поранених та з важкими хворобами виводять в окремі категорії. Водночас це не гарантує швидкого звільнення з полону. Якщо рідні володіють будь-якою інформацією про полонених і зниклих безвісти, про неї потрібно обов’язково повідомити в Національне інформаційне бюро та в інші відповідні структури, – пояснив начальника юридичного відділу з питань військовополонених Вадима Жепало.

Наостанок зустрічі, всі, хто бажав, мали можливість звернутися за індивідуальною консультацією до представників центру.

Якщо близька вам людина потрапила у полон або зникла безвісти, звертайтесь по допомогу до регіонального представництва Південного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, який розташований у  м. Миколаєві, вул. Нікольська,37. 

Телефон гарячої лінії – (0 800) 200-202 (лінія працює у робочі дні з 10.00 до 16.00); телефон для додаткової інформації – (050)729-67-59.

Прийом відбувається за попереднім записом. Це дозволяє консультантам підготуватися до зустрічі та отримати всю необхідну інформацію заздалегідь. Приходьте за попереднім записом – і ви уникнете чекання у черзі, а фахівці Координаційного штабу зможуть надати вам вичерпну консультацію.

Всі новини →