Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Благодійний фестиваль патріотичної пісні.

19/07/2023

Нещодавно у Болгарії завершився благодійний фестиваль патріотичної  пісні та поезії митців з порушеннями зору. Семиденний мистецький проєкт «Незламна Україна» об’єднав понад 60 вокалістів, виконавців інструментальної музики, поетів з 7 країн Європи. 

Під час благодійного дійства були зібрані кошти для реабілітації українських військових, які втратили зір на війні. 

Організатори проєкту: ГО Харківський центр реабілітації молодих інвалідів та членів їх сімей «Право вибору» в партнерстві з фундацією «Арі арі» (Польща), ГО «Астерікс» (Україна), ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України», ВГО «Всеукраїнське товариство сліпих», Асоціація сліпих і слабозорих Німеччини, Міжнародна благодійна платформа Глобал Гівен.

Головна мета пісенного заходу – показати світові єдність, гідність та незламність українського народу через мистецтво, пісні, поезії.

Фестиваль зібрав чимало талановитих людей, які своїми віршами та піснями запалили серця глядачів. Участь у цьому дійстві брала й наша землячка – Єлизавета Москаленко з смт Березнегувате.  Нагадаємо, що у цьому році  Ліза стала переможницею у міжнародному пісенному конкурсі незрячих виконавців «International Low-Vision Song Contest», що проводила Асоціація сліпих та слабозорих Німеччини (DBSV).

На фестивалі «Незламна Україна»  панувало свято професійного мистецтва: чудові виступи справжніх талантів. «Ми – українці» саме цією  авторською піснею 15-річна Ліза Москаленко відкрила творчий фестиваль. 

Єлизавета безмежно вдячна всім організаторам за можливість доєднатися до благодійного фестивалю. Особлива подяка Валентині Бутенко та всім небайдужим людям за моральну та фінансову підтримку. 

На фінальному концерті багато разів лунало: «Слава Україні» сповнене вірою в Перемогу нашої країни у кривавій війні. Концерт закінчився спільним виконанням всіма учасниками фестивалю пісні «Заспіваймо пісню за Україну».

Усі учасники заходу вкотре довели, що українці – нація нескорених! 

Разом до Перемоги!

Всі новини →