Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Молоде життя відважних воїнів забрала жорстока війна…

02/08/2023

Журиться, плаче Баштанщина... Сумує Україна, віддаючи на небо ще двох своїх синів, які загинули на війні.

31 липня жителі Новобузької та Вододимирівської громад зі скорботою в серцях зібралися, щоб попрощатися із мужніми захисниками України – Сергієм Кордонюком та Анатолієм Ібрагімовим. Поховали захисників зі всіма військовими почестями. Рідні та близькі, побратими, друзі та земляки воїнів не могли стримати сліз та туги від такої непоправної та тяжкої втрати.

Сергій Кордонюк народився 1 січня 1997 року, проживав у м. Новий Буг. Навчався у Новобузькій загальноосвітній школі №7. Закінчив Новобузький фаховий коледж Миколаївського національного аграрного університету. У мирному житті працював охоронником  у ТОВ «Роздолля».

Коли розпочалася повномасштабна війна, Сергій без вагань став на захист України. 

Ворожий мінометний обстріл обірвав життя молодого воїна на Донеччині. Йому було лише 25… У нього було багато мрій та планів, але безжальна війна їх зруйнувала.

Сергій був завжди відданим присязі на вірність українському народу.

За зразкове виконання військового обов'язку, високу професійну майстерність Сергій Кордонюк у квітні 2023 року був нагороджений нагрудним знаком «За військову доблесть».

Він  був світлою, позитивною, чесною, доброю, хорошою, добросовісною людиною, оптимістом по життю, який вірив у світле та щасливе майбутнє рідної країни. 

Поховали захисника на місцевому кладовищі.

Ібрагімов Анатолій, уродженець с. Олександрівка Володимирівської громади, народився  14 листопада 2000 року. Після закінчення Володимирівської школи-інтернат, вступив на навчання до Казанківського ліцею. Проходив строкову військову службу у Збройних силах України.

Анатолій був світлим, товариським, добрим, спокійним юнаком, свідомим громадянином своєї держави. Він мав стати хорошим чоловіком, батьком, але східний сусід обірвав життя парубка, приніс горе у його родину, громаду, район. Тепер йому назавжди 23 роки…

29 червня 2022 року він мужньо став до захисту України. 

Виявивши стійкість і мужність, виконуючи військовий обов’язок по захисту Батьківщини, старший матрос Ібрагімов загинув 25 липня 2023 року внаслідок обстрілу противника, отримав поранення несумісне з життям поблизу населеного пункту Старомайорське Донецької області. 

Поховали воїна на кладовищі у рідному селі.

Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблих захисників.

Ми повинні пам’ятати про кожного загиблого воїна – усіх, хто залишив своїх дітей та пішов нас боронити, та хто був зовсім юним і не встиг пожити. Заради їхньої світлої пам’яті кожен із нас повинен змінитися, будувати нове суспільство та вільну країну. Саме заради нашого майбутнього поклали своє молоде життя Сергій Кордонюк та Анатолій Ібрагімов. Завжди пам’ятаймо про це! Вічна пам'ять Героям!

Всі новини →