Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Ольга Стефанішина провела координаційну нараду із заступниками міністрів з євроінтеграції щодо селф-скринінгу законодавства

08/08/2023

 Учасники зустрічі зосередились на результатах І-го етапу оцінки адаптації законодавства України до права ЄС (селф-скринінгу) і координації подальших дій в межах підготовки до відкриття перемовин про вступ до ЄС.

«На сьогодні можу констатувати, що ми повністю завершили перший етап селф-скринінгу. Тобто, всі міністерства та інші органи влади успішно виконали свою роботу: аналіз близько 28 тисяч актів права ЄС у 34 переговорних розділах фактично проведений. Тепер, маємо зосередитись на виробленні чіткого бачення щодо пріоритетів та графіку імплементації актів», – зазначила Віцепрем’єрка під час наради.
❕Урядовиця наголосила на необхідності визначити по кожному з напрямів перелік актів, які мають бути імплементовані у першу чергу.
«Це допоможе систематизувати нашу роботу та правильно розставити акценти. Коли цей перелік буде сформовано – він, зокрема, ляже в основу планів в межах Фінансового інструменту для України (Ukraine Facility), плану нашої законопроєктної роботи», – сказала Віцепрем’єрка.
❕Окремо Ольга Стефанішина підкреслила, що дотримання строків проведення аналізу – політично важливе не лише для позитивних результатів жовтневого звіту Європейської Комісії щодо розширення, але і до подальших кроків щодо відкриття перемовин.
Віцепремєрка подякувала міністерствам за активну та продуктивну роботу.

Всі новини →