Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Дайджест новин фінансового відділу районної військової адміністрації на 09.08.2023

09/08/2023

1. ДО УВАГИ МІСЦЕВИХ ФІНАНСОВИХ ОРГАНІВ! 

Внесено зміни до Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету 

За лінком: https://mof.gov.ua/uk/decrees_2023-609

2. З 2024 року адміністрування ЄСВ планують передати ПФУ

За законопроєктами №9569 та №9570 сплата ЄСВ здійснюватиметься страхувальниками на рахунки територіальних органів ПФУ, а подання звітності про нарахування ЄСВ – через вебпортал е-послуг ПФУ.

До того ж перевірками з ЄСВ тепер також займатиметься ПФУ. https://tinyurl.com/5f2yzv933.

3. ДО УВАГИ УЧАСНИКІВ БЮДЖЕТНОГО ПРОЦЕСУ!

Міністерством фінансів України для головних розпорядників коштів державного бюджету доведені інструкції для складання бюджетних запитів на 2024–2026 роки, основні макропоказники економічного і соціального розвитку, соціальні стандарти, розміри прожиткового мінімуму, коефіцієнти зростання видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв та інші показники

https://drive.google.com/file/d/1kg8b_osQk-hidq527wQV6U2fqqNXo3re/view?usp=drivesdk

4. Затверджено Типовий перелік результативних показників бюджетних програм місцевих бюджетів у галузі «Державне управління» (накази Міністерства фінансів України від 15.06.2023 № 322 та від 05.07.2023 № 370).

Відповідно втратив чинність наказ Міністерства фінансів України від 01.10.2010 № 1147 «Про затвердження Типового переліку бюджетних програм та результативних показників їх виконання для місцевих бюджетів у галузі «Державне управління» та зміни до нього.

За лінком: https://mof.gov.ua/uk/decrees_2023-609

5.  8 серпня, відбувся запуск ще однієї хвилі грантів від EU4Business для мікробізнесу за фінансової підтримки  ЄС та Уряду Німеччини у розмірі 3 млн євро.

«Відновлення активності бізнесу, його прагнення до успіху попри війну – важливі чинники нашої фінансової стабільності та подальшого відновлення. Гранти від EU4Business для мікробізнесу – це чергове свідчення надійної підтримки України та українців нашими міжнародними партнерами – Європейським Союзом та Урядом Німеччини. Мінфін продовжує активно залучати, у тому числі через Фонд розвитку підприємництва, нові програми та проєкти з фінансової підтримки малого бізнесу», – зазначив заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції, Голова Ради Фонду розвитку підприємництва Юрій Драганчук під час презентації Програми в Укрінформ.

Більше про захід та умови отримання грантів: http://surl.li/jwvva

Всі новини →