Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Дайджест новин фінансового відділу районної військової адміністрації на 23.08.2023

23/08/2023

1. Перелік пріоритетних видатків місцевих бюджетів зазнав змін. Останні з них Уряд вніс два тижні тому. 

Експерти Програми USAID DOBRE підготували відповідне роз’яснення: https://decentralization.ua/news/17068

2. Наповнення бюджетів усіх рівнів у розрізі галузей економіки за січень – липень 2023 року

За січень – липень 2023 року найбільшу частку в сплаті податків, зборів та платежів (збір) до Зведеного бюджету України складає сплата суб’єктами господарювання по таких галузях:

«Переробна промисловість» – 17,1 % від загального збору до Зведеного бюджету України;

«Оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів i мотоциклів» – 16,5 %;

«Державне управління й оборона; обов'язкове соціальне страхування» – 14,0 %;

«Добувна промисловість i розроблення кар’єрів» – 8,9 %.

Детальніше читайте тут https://t1p.de/oveh8

3. Уряд вніс змін до Бюджетного кодексу України, а саме прийнятий Закон України від 27.07.2023 No 3278-ІХ «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення передбачуваності бюджетної політики та посилення боргової стійкості».

4. 22.08.2023 до держбюджету надійшов сьомий транш у розмірі 1,5 млрд євро в рамках масштабної програми макрофінансової допомоги ЄС (МФД). 

У цілому у 2023 році Україна отримала вже 12 млрд євро пільгового кредитного фінансування в рамках МФД із передбачених цією програмою 18 млрд євро. 

Кошти від ЄС, як і в попередні періоди, спрямовуються на фінансування пріоритетних видатків держбюджету, зокрема соціальних та гуманітарних. 

“Європейський Союз є одним із найбільших донорів фінансової допомоги для України. Від початку повномасштабної війни рф, загальний обсяг прямої бюджетної підтримки, наданої в рамках програм МФД, вже сягнув 19,2 млрд євро. Вдячний інституціям ЄС та країнам-членам за розуміння наших нагальних фінансових потреб і своєчасну допомогу, яка є важливим фактором стабільного проходження поточного бюджетного року”, — зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко. 

http://surl.li/kiigm

Всі новини →