Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Цікаві новини за тиждень

28/08/2023

 Посилення контролю в Інтернеті, санкції проти Білорусі, політичні перегони та знищення вина: цікаві новини за тиждень

Вашій увазі пропонується добірка головних новин з Брюсселя і не тільки.
Набув чинності закон про цифрові послуги ЄС
Набув чинності Акт про цифрові послуги ЄС (DSA), дія якого поширюється на найбільші цифрові платформи, такі як Google, Facebook, TikTok тощо.
Акт має забезпечити безпеку користувачів в Інтернеті та зупинити поширення шкідливого контенту, який є незаконним або порушує умови надання послуг платформи. Також він покликаний захистити фундаментальні права європейців, такі як недоторканність приватного життя та свобода слова.
Детальніше про Акт: https://cutt.ly/GwjS9Q4v
Україна та ще сім країн приєднались до санкцій ЄС проти Білорусі
До санкцій долучились країни-кандидати Північна Македонія, Чорногорія, Албанія, Україна та Боснія і Герцеговина, а також країни-члени Європейської асоціації вільної торгівлі Ісландія, Ліхтенштейн та Норвегія.
Раніше Рада ЄС запровадила санкції щодо 38 фізичних та 3 юридичних осіб з Білорусі.
Детальніше: https://cutt.ly/owjS9HzS
Віце-президент Єврокомісії йде з посади для участі у виборах у Нідерландах
Після рішення балотуватися на майбутніх виборах у Нідерландах, Виконавчий віце-президент Європейської Комісії з питань Європейського зеленого курсу Франс Тіммерманс подав у відставку.
Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн вирішила передати обов’язки Тіммерманса Віце-президенту Марошу Шефчовичу. Вона також вирішила тимчасово покласти на віце-президента Шефчовича портфель відповідальності за політику з питань клімату до призначення нового члена Комісії.
Детальніше: https://cutt.ly/ZwjS99A3
Франція і ЄС витратять 200 млн євро на знищення надлишків вина
200 млн євро буде виділено на знищення надлишків виноробної продукції, щоб підтримати виробників, які зазнають труднощів, і підтримати цінову стабільність.
Кілька основних виноробних регіонів Франції, зокрема, знаменитий регіон Бордо, потерпають від низки проблем, пов'язаних зі зниженням споживання продукції, збільшенням вартості життя та наслідками Covid-19.
Детальніше: https://cutt.ly/MwjS3yqe
Більше новин читайте на Євроінтеграційному порталі за посиланням: https://eu-ua.kmu.gov.ua

 

Всі новини →