Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У Баштанському районі чоловік отримав осколкові поранення через детонацію вибухонебезпечного предмету

07/09/2023

 На території Баштанського району, де відбувалися активні бойові дії, триває розмінування. Не дивлячись на щоденну роботу саперів, залишається ще багато нерозірваних боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Мінна небезпека несе постійні ризики для життя цивільних мешканців. 5 вересня о 20.50 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про те, що в результаті детонації ворожого боєприпасу на деокупованій території постраждав чоловік, 1997 року народження.
Подія сталась поблизу Явкинського каналу, що у Снігурівській територіальній громаді. Під час з'ясування обставин стало відомо, що чоловік пішов по дрова. Піднявши одну із сухих деревин почув підозрілий звук та відразу ліг на землю. У цей момент здетонував вибухонебезпечний предмет, що знаходився під гіллям. У результаті вибуху молодий чоловік отримав осколкові поранення та наразі перебуває у лікувальному закладі.
Баштанська районна військова адміністрація, Головне управління ДСНС України у Миколаївській області вкотре звертається до громадян! Баштанський район є сильно засміченим різного роду боєприпасами – завжди пам'ятайте про правила протимінної безпеки, дотримуйтесь їх! 
Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією. Якщо побачили вибухонебезпечний предмет зателефонуйте за номером «101» ‒ у ДСНС та повідомити про небезпечну знахідку. 
 
Бережіть себе!

Всі новини →