Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Дайджест новин фінансового відділу Баштанської районної військової адміністрації на 8 вересня 2023 року.

08/09/2023

 1. Уряд схвалив скасування мораторію на проведення податкових перевірок

 
Схвалено зміни до Податкового кодексу України та Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок.
 
Метою законопроєкту є виконання Україною в повному обсязі зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року в частині обмеження дії мораторію на проведення податкових перевірок.
 
Законопроектом запропоновано установити, що з 1 жовтня 2023 року відновлюється проведення документальних (планових та позапланових) перевірок, проведення яких було заборонено до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України.
 
Перевірки під час дії воєнного стану проводитимуться за наявності безпечних умов для їх проведення.
 
2. Внесені зміни до Переліку кодів бюджетної класифікації в розрізі органів, що контролюють справляння надходжень бюджету.
 
Відповідна постанова Уряду прийнята 5 вересня 2023 р. за № 946.
за лінком:https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennia-zmin-u-dodatok-do-postanovy-kabinetu-ministriv-ukrainy-vid-16-liutoho-2011-r-106-947-050923
 
3. Впроваджувати податкові зміни для виконання Держбюджету-2024 не планують.
 
У цьому році, навіть попри факт війни, податкового («ресурсного») законопроєкту під Бюджет-2024 не буде. Це принципова позиція Мінфіну та Комітету ВРУ з податкової політики.
 
Нардеп Ярослав Железняк підкреслив, що ставки податків залишаться стабільними, і бізнесу не треба буде очікувати змін «під ялинку» і після новорічної ночі.

Всі новини →