Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Уряд зробив крок до цифрового безвізу з ЄС: ухвалено постанову про е-довірчі послуги

14/08/2023

 Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка затверджує вимоги до Довірчого списку. Це допоможе привести законодавство України у сфері електронних довірчих послуг у відповідність до законодавства Європейського Союзу.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України. 

Довірчий список — це перелік кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг та інформації про сервіси, які вони надають. Довірчий список функціонує в Україні з 2018 року та є основою системи кваліфікованих електронних довірчих послуг.

Завдяки ухваленій постанові е-довірчі послуги в Україні відповідатимуть європейським і міжнародним стандартам. Як наслідок — будуть технічно сумісними між собою та Європейським довірчим списком надавачів е-довірчих послуг. 

Це означає, що в майбутньому користувачі е-довірчих послуг зможуть повноцінно використовувати українські електронні підписи в ЄС. Це значно спростить електронну взаємодію з європейськими партнерами, зокрема при веденні бізнесу. 

Довідково

Раніше Міністерство цифрової трансформації України створило дашборд, де кожен може відстежити та порівняти як розвивається сфера електронних довірчих послуг в Україні. Веб-сайт дозволяє переглянути дані за різні періоди.

eu-ua.kmu.gov.ua/novyny/uryad-zrobyv-krok-do-cyfrovogo-bezvizu-z-yes-uhvaleno-postanovu-pro-e-dovirchi-poslugy

Всі новини →