Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Україні не бракує відданості на шляху до членства в ЄС, і вона не підведе своїх європейських партнерів

18/09/2023

 Про це заявила Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина під час дискусії у Центрі європейської політики (EPC).

«Прогрес України у виконанні політичних реформ, визначених у семи рекомендаціях, був би неможливим без налагодженої співпраці з ЄС. Це нелегкий процес, але ми маємо чудову взаємодію на всіх рівнях з Європейською Комісією, і діалог, який ми ведемо, вносить у нього багато ясності, дозволяє визначати пріоритети на наступні роки, і, звичайно, допомагає мобілізувати і зберігати політичну єдність щодо реформ всередині країни», – заявила Віце-прем’єр-міністр.
Вона зауважила, що сім рекомендацій, отриманих Україною разом зі статусом країни-кандидата в ЄС, є необхідними для наближення України до відповідності Копенгагенським критеріям з точки зору верховенства права та фундаментальних прав.
«Рекомендації ЄС щодо необхідної законодавчої роботи у судовій та медіа сферах ми вже виконали, однак реформи тривають. Це екзистенційні перетворення, і робота в цьому напрямку, після позитивної оцінки Єврокомісії, не завершилась», – зазначила Ольга Стефанішина.
Обговорюючи питання розширення ЄС, урядовиця відзначила, що ще до початку повномасштабного вторгнення росії, в період пандемії Covid-19, стало зрозумілим, що блок є гнучким і здатним адаптуватись до нових викликів.
«З початком війни в центрі Європи, коли одна з найбільших армій світу напала на Україну, ЄС став одним з ключових гравців. Союз, вперше в своїй історії, прийняв рішення про фінансування військової підтримки не держави-члена, а третьої країни. Ми не маємо жодних занепокоєнь щодо здатності ЄС адаптуватися до розширення, та можливостей, пов'язаних з цим. Ми також гнучкі і зможемо не тільки пристосуватися до цієї трансформації, але й посилити її всіма можливими способами», – додала Віцепрем’єрка.
Участь у дискусії взяв також Генеральний директор з питань сусідства та переговорів щодо розширення Європейської Комісії Герт-Ян Купман.
Детальніше: https://cutt.ly/jwx0Tnc5
3
 

Всі новини →