Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

На робочій нараді обговорили проблемні питання

20/09/2023

Минулого тижня начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів провів чергову робочу зустріч з представниками Березнегуватської селищної територіальної громади Баштанського району. На заході були присутні: Сергій Бойко, очільник Березнегуватської СТГ;  Галина Хижняк, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Березнегуватської СТГ; Микола Бутрій, інженер-будівельник відділу освіти, культури, молоді та спорту Березнегуватської селищної ради.

На порядок денний виносилося одне важливе питання – освітній процес та стан навчальних закладів на території Березнегуватської селищної ради. Нагадаємо, що ця громада найбільше постраждала від бойових дій. Тут пошкоджено та зруйновано багато комунальних об’єктів та житлових будинків. Питання відновлення освітніх закладів – пріоритетне.

Галина Хижняк доповіла присутнім про хід виконання ремонтних робіт по кожному навчальному закладу Березнегуватської громади, котрий був пошкоджений або зруйнований під час бойових дій.

–  Усі заклади освіти Баштанського району є комунальною власністю територіальних громад та відповідно фінансуються за рахунок коштів їх бюджетів та державної субвенції. Наші діти повинні бути в безпеці, але якість освіти не має при цьому страждати. Реабілітація шкіл Баштанського району та створення безпечних умов для навчання школярів нині є одним із наших пріоритетів.

На жаль, у мене є ряд питань до керівництва Березнегуватської громади, що стосуються реконструкції та ремонтних робіт освітніх закладів, котрі ми неодноразово обговорювали, але вони так і залишилися не реалізованими. Наприклад, мені не зрозуміло, чому  за чотири місяці  так і не були встановлені вікна, що були придбані за рахунок державного бюджету, у Горбанівській школі. Крім цього, за тривалий час місцева влада так і не спромоглася за рахунок селищного бюджету накрити дах і встановити вікна у Мурахівському ліцеї. Чому з метою збереження об’єкта  це не зроблено? Також обурює той факт, що за весь час російської агресії на відновлення житлової інфраструктури не виділено з місцевого бюджету жодних коштів. Люди повинні бачити конкретну роботу, допомогу та відчувати підтримку зі сторони місцевої влади. 

Враховуючи підтримку та допомогу міжнародних партнерів та волонтерів територіальним громадам необхідно активізувати роботу щодо залучення коштів з місцевого бюджету для вирішення проблемних питань, що стосуються відновлення житлової та комунальної інфраструктури.

Обов’язок та головне завдання всіх гілок влади - зберегти все комунальне майно, що знаходиться на території громади. Важливо оперативно реагувати на всі виклики сьогодення, робити все чітко, злагоджено і швидко. Щоб були позитивні результати, головне - мати бажання, - заначив Владислав Дмитрів.

В. М. Дмитрів також звернув увагу присутніх на необхідності відкоригування деяких проєктів щодо реконструкції закладів освіти, адже там не враховано три ключові моменти – інклюзія, термосанація будівлі  і основне укриття. Без цих головних аспектів, заклад не почне свою роботу.

«Я хочу бачити реальну картину вирішення всіх проблем, що стосуються освітньої галузі на території Березнегуватської громади. Найголовніше завдання – зберегти об’єкти соціальної інфраструктури. Сподіваюся на нашу плідну подальшу співпрацю та розуміння того, що діти є нашою найбільшою цінністю, а доступ до навчання  є гарантією успішного майбутнього як нашого регіону, так і країни у цілому», - підкреслив начальник Баштанської РВА Владислав Дмитрів. 

Нарада пройшла конструктивно, всі учасники брали участь в обговоренні проблемних питань, були прийняті рішення та надані відповідні доручення.

Всі новини →