Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Розпочала роботу «Платформа забезпечення гендерного мейнстрімінгу та інклюзії у відновленні»

20/09/2023

 

Платформа діятиме як дорадчий орган при Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
Мета - забезпечити скоординовану співпрацю міністерств, інших ЦОВВ, громадянського суспільства, представників бізнесу та міжнародних організацій для включення принципу гендерної рівності й інклюзії в процес відновлення України.
Координаторкою Платформи є Голова Комісії - Віцепрем'єрка Ольга Стефанішина; заступницею кординаторки – Урядова уповноважена з ґендерної політики.
«Ми повинні вже сьогодні планувати і координувати наше майбутнє. Рівне, інклюзивне відновлення нашої країни без будь-яких упереджень та з можливостями для кожного й кожної реалізувати свій потенціал є ключовим елементом цього процесу», – зазначила під час презентації Платформи Ольга Стефанішина.
Урядовиця зауважила, що для України питання забезпечення рівності та інклюзії не є чимось новим, Україна вже має значні успіхи на цьому шляху, однак в умовах повномасштабної війни росії з'являються нові безпрецедентні виклики.
Ольга Стефанішина підкреслила важливість розвитку людського капіталу для відновлення інфраструктури і економіки: «Платформа забезпечення гендерного мейнстримінгу та інклюзії у відновленні» повинна стати одним з ключових інструментів досягнення цієї мети.
Детальніше на Урядовому порталі: https://cutt.ly/nwcUIjJv
 

Всі новини →