Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У Баштанській РВА відбулася нарада стосовно актуальних питань, що стосуються територіальних громад

21/09/2023

 21 вересня під головуванням начальника Баштанської районної військової адміністрації Владислава Дмитріва відбулася онлайн-нарада з міськими, селищними, сільськими головами територіальних громад. Участь у заході також взяли: перший заступник голови Баштанської районної військової адміністрації Наталія Казаріна, керівники та спеціалісти структурних підрозділів РВА.

На порядок денний були винесені важливі питання - організація суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану у Баштанському районі; утворення Рад з питань внутрішньо переміщених осіб на території району; функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо перемішених осіб на території району та ін.
Присутні обговорили питання стосовно роботи пунктів незламності у осінньо-зимовий період на території нашого району.
Наталія Казаріна проінформувала, що на території Баштанського району розташовано 78 пунктів незламності. Комплектування та функціонування цих пунктів здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Кожен пункт на території району має можливість розмістити від 20 до 100 осіб.
Пункти незламності з 1 жовтня 2023 року розпочнуть працювати у штатному режимі. У разі довготривалих відключень електроенергії або газопостачання чи у будь-яких інших критичних ситуаціях пункти незламності, відповідно до рішень органів місцевого самоврядування, відкриються протягом двох годин після настання надзвичайної ситуації та функціонуватимуть цілодобово, у тому числі в період вихідних та святкових днів.
Крім цього, на робочій зустрічі детально зупинилися на всеукраїнському проєкті «Клас безпеки», мета якого є вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів надання домедичної уваги. Школи спільно з ДСНС та органами місцевого самоврядування мають створити в закладах освіти класи безпеки. У Баштанському районі вже функціонує вісім таких класів, котрі необхідні для наших дітей під час війни.
Також представники районної влади акцентували увагу на важливості належного виконання ініціативи Глави держави щодо популяризації спорту серед здобувачів освіти в Україні. На території Баштанського району, з метою забезпечення належної координації та контролю діяльності спортивних закладів, закладів молодіжної політики та національно-патріотичного виховання в умовах правового режиму воєнного стану, у 2023-2024 роках заплановано проведення спортивних заходів серед учнів загальноосвітніх закладів та ЗСО за чотирирівневим принципом (на рівні шкіл, територіальних громад, районів та області).
Під час наради учасники засідання піднімали питання, котре стосується утворення Рад з питань внутрішньо переміщених осіб на території Баштанського району.
Станом на 20.09.2023 відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04 серпня 2023 року №812 «Про затвердженння Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб» розпорядженням начальника районної військової адміністрації від 24.08.2023 року «Про утворення Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Баштанській районній військовій адміністрації» створено відповідну Раду та затверджено положення про неї. Територіальними громадами утворено чотири відповідні Ради.
Ради відповідно до покладених на них завдань розглядають найактуальніші питання щодо захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб.
Баштанська районна військова адміністрація рекомендує й іншим сільським, селищним та міським головам територіальних громад утворити Ради з питань внутрішньо переміщених осіб.
Наприкінці робочої зустрічі Владислав Дмитрів надав відповідні рекомендації та доручення до виконання та зауважив, що тільки завдяки сумісній плідній співпраці ми зможемо досягти успішної розбудови та розвитку нашого регіону.

Всі новини →