Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Дайджест новин фінансового відділу районної військової адміністрації на 09.10.2023

09/10/2023

1. Парламент підтримав збільшення видатків держбюджету-2023 на 302,6 млрд грн для фінансування сектору безпеки і оборони: http://surl.li/lwgbw.

2. У Мінфіні презентовано нову автоматизовану онлайн-інформаційну систему для планування та моніторингу виконання держбюджету: http://surl.li/ltpkv.

3. У вересні до загального фонду держбюджету надійшло 144,1 млрд грн: http://surl.li/lteer.

4. 11 законопроектів, важливих для підтримки та розвитку громад і територій

Осінь-зима 2023 року може стати в українському Парламенті сезоном децентралізації, регіонального розвитку, підтримки місцевого самоврядування в часи війни. Список найбільш очікуваних законодавчих змін, які вже готові до розгляду в першому або другому читанні, є досить значним. Яку частину з цих законопроектів народним депутатам вдасться розглянути і підтримати, побачимо у наступні три місяці.

Найважливіші, на нашу думку, законопроекти зібрали у інфографіці: https://decentralization.gov.ua/news/17275

Ми й надалі стежитимемо за розглядом усіх зазначених законопроектів у Парламенті. Щоб не пропустити важливого, слідкуйте за новинами порталу «Децентралізація».

5. ДО УВАГИ МІСЦЕВИХ ФІНАНСОВИХ ОРГАНІВ!

Міністерство фінансів України з метою надання роз’яснень щодо окремих норм застосування класифікації фінансування бюджету при складанні розпису місцевого бюджету розроблено проєкт Методичних рекомендацій для складання розпису фінансування місцевого бюджету із застосуванням інформаційно-аналітичної системи управління плануванням та виконанням місцевих бюджетів «Logika».

Всі новини →