Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

9 громад Миколаївської області приєднаються до Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

09/10/2023

 У понеділок, 9 жовтня, у Києві відбувся захід, в рамках якого оголосили 18 відібраних громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» від Миколаївської та Харківської областей.

    Зокрема, від Миколаївщини до переліку увійшли: Первомайська, Кривоозерська, Веселинівська, Новоодеська, Врадіївська, Воскресенська, Казанківська та Доманівська громади, а також м. Миколаїв.
Участь у заході взяли посол США в Україні Бріджит Брінк, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам, члени Кабінету    Міністрів України, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім та начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, а також голови громад Миколаївської та Харківської областей.
На початку засідання Віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков зазначив, що рівень територіальної громади є ключовим та базовим рівнем системи публічного управління та надання послуг, а в умовах сьогодення ще й базовим та найважливішим рівнем для відновлення всієї країни.
«Відбудова країни повинна починатися з громад. Саме на цьому рівні відчутні пріоритетні напрямки відновлення. Тому ми очікуємо від громад лідерської ролі в процесі відбудови та подальшого їх розвитку. Сьогоднішня подія це початок до відповідального планування, управління та лідерства двох дуже постраждалих від війни регіонів - Миколаївщини та Харківщини. Сьогодні ці регіони отримують надійного партнера на непростому шляху до відбудови. Впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо пройти його успішно», - додав Олександр Кубраков.
Зі свого боку посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що допомога Україні в напрямку боротьби з російським терором за такі цінності як свобода, демократія та суверенітет буде продовжується й надалі.
«Програма Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» спрямовує допомогу на підтримку місцевих громад, задля того, щоб вони мали змогу брати на себе відповідальність та підзвітність за майбутнє всієї країни з метою розбудови міцного рівня місцевого самоврядування», - наголосила Бріджит Брінк.
Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім подякував представникам проєкту за їх роботу та сформовану позицію, зазначивши, що сильні громади є основою сильної держави.
«Наш регіон співпрацює з проєктом USAID з першого дня повномасштабного вторгнення. Кожна громада нашої області знає наскільки великий вклад ви внесли в розвиток Миколаївщини. Натепер, найбільшої допомоги ми потребуємо у напрямку відновлення економіки та робочих місць у регіоні, тому ваш досвід та допомога є дуже важливими для нас», - додав Віталій Кім.
Керівники громад, зокрема селищний голова Воскресенської громади Микола Моторний та Первомайський міський голова Олег Демченко розповіли про актуальні проблеми, які натепер вирішуються в їх громадах. А також висвітлили свій досвід просторового планування та роль місцевого самоврядування в процесі відновлення країни в майбутньому.
За підсумками проведеної зустрічі між Миколаївською ОВА та Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» підписано Меморандум про співпрацю.

 

Всі новини →