Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Страшна війна без жалю забрала життя ще одного Героя – захисника, мужнього бійця, який боронив українську землю від російського окупанта – Ярослава Володимировича Кокітка.

10/10/2023

 9 жовтня у м. Баштанка віддати шану оборонцю прийшли рідні, близькі, друзі, представники влади та жителі громади. Прощалися зі сльозами в очах, скорботою та болем від невиправної втрати.

Молодший лейтенант Ярослав Кокітко, вірний військовій присязі, з честю і гідністю виконав свій громадянський та військовий обов’язок - до останнього захищав Батьківщину, суверенітет та незалежність України. На жаль, у травні 2023 року, під час запеклого бою з ворогом на східному напрямку наш земляк загинув. Офіційне підтвердження про загибель Ярослава родина отримала в кінці вересня.
 
Народився Ярослав Кокітко 
5 жовтня 1981 року в м. Баштанка, у дружній родині. У сім’ї змалечку привчали дітей любити рідну землю, шанувати працю інших та трудитися самим. Після школи хлопець пішов навчатися у вищі, потім – служба в армії, робота на  державному підприємстві науково-виробничому комплексі газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект»…
 
Коли розпочалося повномасштабне російське вторгнення Ярослав був мобілізований у лави ЗСУ. Був командиром взводу окремого мотопіхотного батальйону.
 
Щирий, турботливий, веселий, доброзичливий, товариський – таким він назавжди залишиться в серцях усіх, хто його знав, любив та поважав.
 
Поховали мужнього захисника на місцевому кладовищі з військовим почестями. 
У загиблого залишилися – батьки, брат, дружина та доньки.
 
Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого солдата. Низький уклін Воїну, перед яким ми всі в неоплатному боргу, слава Герою! Вічна пам’ять Ярославу, який до останнього подиху боронив рідну країну заради майбутніх поколінь, його ім’я навіки буде взірцем мужності та патріотизму.

Всі новини →