Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.

16/10/2023

 Посилення оборонного замовлення, ситуація на Близькому Сході та місії в космос: головне з Європи за тиждень

Рада ЄС ухвалила правила для посилення спільного оборонного замовлення
Рада ЄС ухвалила регламент про створення інструменту для зміцнення європейської оборонної промисловості за допомогою спільних закупівель (EDIRPA). Рішення відкриває шлях до його вступу в силу.
Новий інструмент передбачає часткове відшкодування з коштів ЄС країнам, які здійснили спільні закупівлі у консорціумі щонайменше трьох країн-членів. Бюджет інструменту становитиме 300 мільйонів євро.
Детальніше: https://cutt.ly/rwQezb6u
Президентки Єврокомісії та Європарламенту відвідали Ізраїль на тлі загострення в регіоні
Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн та Президент Європейського Парламенту Роберта Метсола відвідали Ізраїль у п'ятницю, 13 жовтня, щоб висловити солідарність з жертвами терористичних атак ХАМАС та зустрітися з керівництвом країни.
Детальніше: https://cutt.ly/3wQezS5O
ЄС запустив три нові космічні місії
9 жовтня з європейського космодрому у Французькій Гвіані на борту європейської ракети-носія Vega стартували три нові орбітальні місії в межах програми досліджень та інновацій «Горизонт 2020».
Місії складаються з шести супутників і дев'яти експериментів, призначених для перевірки технологій у реальному космічному середовищі. Таким чином ЄС сподівається підвищити конкурентоспроможність Європи в космосі і позиціонувати її як світового лідера в цьому секторі.
Детальніше: https://cutt.ly/WwQeeb8B
Більше новин читайте на Євроінтеграційному порталі за посиланням: https://eu-ua.kmu.gov.ua
 
 

Всі новини →