Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Віцепрем'єрка Ольга Стефанішина зустрілася з новопризначеним Послом Канади в Україні Наталкою Цмоць

24/10/2023

 
Вони обговорили подальшу підтримку, зокрема експертну, на шляху реформ, розбудову системи національної стійкості України. Особливу увагу приділили євроатлантичним прагненням України та найближчим планам держави у цьому напрямку.
«Ми відчуваємо реальну, практичну динаміку відносин України з Альянсом після останнього Саміту у Вільнюсі. Так, зокрема, ми започаткували повноцінно діючу Раду Україна-НАТО (РУН) на всіх рівнях. Україна сьогодні є частиною усіх процесів, спільно з союзниками, щодо досягнення оперативної сумісності та втілення необхідних реформ. Маємо структурований, узгоджений діалог і чіткий порядок денний», – зазначила Віцепрем’єрка.
Вона відзначила, що після Саміту відбулось уже кілька зустрічей РУН, зокрема Україна скликала кризові консультації щодо ситуації з зерновою угодою, а також збиралась для обговорення політичного порядку денного (4 жовтня 2023р.) та на рівні міністрів оборони (11 жовтня 2023р.).
Окремо учасники зустрічі обговорили пріоритетні напрями адаптованої Річної національної програми (аРНП), де особливий фокус зроблений на забезпеченні прозорості та взаємосумісності із врахуванням умов повномасштабної війни в Україні.
Ольга Стефанішина зазначила, що Україна очікує рекомендацій союзників до програми, яка є “парасолькою” всіх перетворень, пов’язаних з майбутнім членством в НАТО. Віцепрем'єрка подякувала за сталу підтримку Канадою у втіленні реформ сектору безпеки і оборони України.
У контексті відновлення України Віцепрем’єрка підкреслила важливість налагодження двосторонніх зв'язків бізнесів Канади та України, а також долучення канадської експертизи, зокрема у підготовці та реалізації великих інфраструктурних проєктів.
«Українські компанії надзвичайно адаптивні. Ми маємо супер стійкий, сильний, і гнучкий бізнес в багатьох із сфер навіть в умовах війни: будь-то пов’язане з енергетикою та зеленим переходом, чи сільськогосподарським сектором. І ми відкриті кожному партнерству, що сприятиме, зокрема економічній стійкості нашої країни», – підкреслила урядовиця.
У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні запевнила Віцепрем'єрку у незмінній підтримці України, зокрема готовності сприяти крокам на шляху здійснення євроатлантичних реформ та посилення стійкості держави в умовах триваючої повномасштабної війни.

Всі новини →