Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Відбулась координаційна зустріч з представниками громадянського суспільства щодо підготовки України до переговорів з ЄС

27/10/2023

Віцепрем’єрка обговорила з представниками українських аналітичних центрів очікування від майбутнього звіту Європейської Комісії з розширення, подальший розвиток інституційних спроможностей для забезпечення інтеграції до ЄС, а також зміцнення партнерства між Урядом та громадськістю.
«Майбутній звіт буде стосуватись абсолютно всіх сфер функціонування України як держави та практичної готовності України до членства в ЄС. Ця оцінка Єврокомісії фактично буде першою переговорною рамкою. Ми готові до оцінки Єврокомісії та підготовлені до перемовин, очікуємо на вашу підтримку і активну участь у цьому процесі», – зазначила Ольга Стефанішина.
Вона зауважила, що після оцінки Єврокомісії необхідно буде досягнути консенсусу всіх держав-членів ЄС на саміті Європейської Ради у грудні. Для його побудови, Україною вже розпочата індивідуальна робота з кожною зі столиць. Віцепрем’єрка закликала громадянське суспільство повноцінно долучатись до цієї роботи. Також окремо обговорили залучення представників експертної спільноти до підготовки України до переговорів та розробки відповідних документів.

Всі новини →