Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

30/10/2023

 72% респондентів вважають домашнє насильство особливою проблемою, яка вимагає спеціальних заходів. При цьому лише 55% вважають, що поліція здатна ефективно боротися з насильством за статевою ознакою та домашнім насильством;

Більшість респондентів (65%) вважають, що ситуація з рівністю між жінками і чоловіками не змінилася після початку повномасштабної війни. Водночас 19% бачать позитивні зміни.
Досить багато людей переконані, що в Україні дискримінують за певною ознакою. 34% говорять про дискримінацію за сексуальною ознакою, близько чверті – за ознакою інвалідності, віку, статі тощо.
Сьогодні у рубриці #корисна_аналітика «Дослідження громадської думки для консультативної місії ЄС в Україні» підготовлене Київським міжнародним інститутом соціології.
Виокремили для Вас основні дані по тематиці з дослідження.
Участь у дослідженні взяли понад 2 тис. респондентів з різних куточків України, де зокрема обговорили питання гендерної рівності та домашнього насильства.
З повною версією дослідження можна ознайомитися тут: http://surl.li/moplc

Всі новини →