Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.

30/10/2023

 Лідери ЄС підтвердили підтримку України, Латвія хоче передавати Україні конфісковані російські автівки

Лідери ЄС зібрались на дводенний саміт в Брюсселі: головні результати
Європейська Рада за підсумками саміту в Брюсселі в четвер і п’ятницю ухвалила підсумковий документ, рішення якого стосуються і України. Зокрема, лідери ЄС:
підтвердили рішуче засудження агресивної війни росії проти України, та непохитну підтримку Європейським Союзом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів та її невід'ємного права на самооборону від російської агресії.
погодились продовжити надання потужної фінансової, економічної, гуманітарної, військової та дипломатичної підтримки Україні та її народу стільки, скільки буде потрібно.
підкреслили важливість прогресу у координації з партнерами щодо того, як будь-які надзвичайні доходи приватних осіб, отримані від заморожених активів росії, можуть бути спрямовані на підтримку України та її відновлення і реконструкцію
закликали продовжувати роботу щодо притягнення росії до відповідальності, зокрема щодо зусиль зі створення трибуналу для судового переслідування злочину агресії проти України.
закликали надалі послаблювати здатність росії вести свою агресивну війну, в тому числі шляхом посилення санкцій, їх повного та ефективного виконання та запобігання їх обходу.
закликали до подальшого розширення пропускної спроможності "Шляхів солідарності" ЄС та закликади Європейську Комісію запропонувати нові заходи з цією метою.
погодились продовжувати тісно співпрацювати з Україною, Республікою Молдова та Грузією і підтримувати їхні зусилля з реформування на європейському шляху.
Детальніше у підсумковому документі: https://cutt.ly/JwEYmBII
Сейм Латвії ухвалив у першому читанні законопроєкт про конфіскацію автомобілів із російськими номерами
Сейм у четвер, 26 жовтня, у першому читанні схвалив правки до Закону про дорожній рух, які передбачають конфіскацію транспортних засобів, зареєстрованих в росії, якщо вони не будуть перереєстровані в Латвії у встановлений законом термін.
Транспортний засіб повинен бути зареєстрований або вивезений з території Латвії протягом трьох місяців з дня набуття чинності закону. Якщо російський транспортний засіб, не зареєстрований у Латвії, буде виявлений після закінчення цього терміну, він буде вилучений і конфіскований. Конфісковані транспортні засоби автори законопроєкту пропонують передати Україні.
Рішення Сейму за посиланням: https://cutt.ly/SwEYm8yB
Більше новин читайте на Євроінтеграційному порталі за посиланням: https://eu-ua.kmu.gov.ua
За інформацією Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Всі новини →