Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Дайджест новин фінансового відділу районної військової адміністрації на 30.10.2023

30/10/2023

1. Підписано закон про фінмоніторинг політично значущих осіб

Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою законопроєкт №9269-д про фінмоніторинг для PEP-ів (публічних осіб).

Норми прийнятого закону окрім скасування трирічного обмеження для статусу публічного діяча, передбачають застосування ризик-орієнтованого підходу під час визначення обсягу та тривалості заходів фінансового моніторингу, які необхідно вживати стосовно таких діячів.

Прийняття законопроекту 9269-д є умовою вступу України до ЄС та отримання фінансової допомоги від МВФ.

https://tinyurl.com/37ydudcx

2. Уряд затвердив IV етап розподілу додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією Російської Федерації, обсягом 1,1536 млрд гривень (за ІІІ квартал 2023 року).

Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів України прийняте 27 жовтня 2023 р. за № 975-р.

Розподіл додаткової дотації здійснюється між місцевими бюджетами з урахуванням фактичних надходжень до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб за січень-вересень 2023 року. Кошти спрямовуються тим громадам, у яких надходження у поточному році зменшились порівняно з минулим роком.

Для 4 бюджетів територіальних громад  Баштанського району розподілений обсяг дотації сукупно склав 17 329,6 тис. гривень.

За лінком: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennia-rozpodilu-obsiahu-dodatkovoi-do-a975r

Всі новини →