Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У трьох громадах попрощалися із загиблими захисниками України

31/10/2023

 Страшна, жорстока війна забрала життя трьох наших Героїв-захисників, воїнів, які боронили нас від російського агресора – Івана Кравченка з с. Горохівське, Володимира Соломонова з Херсонщини, який деякий час проживав у м. Баштанка, та Дмитра Василенка з с. Маліївка.

Жителі громад «живим коридором» слави, з квітами, українськими прапорами, військовими почестями провели в останню дорогу військовослужбовців, які загинули, тримаючи оборону при наступі російських окупантів. Останню шану побратимам віддали воєнним салютом…
Іван Кравченко народився 24 квітня 1990 року у с. Круглоозерка Херсонської області, там промайнуло його дитинство та юність. Був відповідальним та цілеспрямованим молодим чоловіком. Завжди допомагав тим, хто цього потребував. Працьовитий парубок мав «золоті руки». До війни працював водієм у ПСП «Агрофірма «Роднічок». Разом з дружиною і двома дітками проживав у с. Горохівське.
Коли розпочалася повномасштабна війна, був мобілізований до лав ЗСУ. Був водієм інженерно-саперного відділення.
Старший солдат Кравченко загинув під час виконання бойового завдання 21 жовтня 2023 року на Донеччині.
Справжній мужній воїн, вірний син України, світла та позитивна людина…Таким Іван залишиться назавжди у пам’яті рідних та близьких.
Поховали військовослужбовця 27 жовтня на кладовищі у с. Горохівське.
Володимир Соломон народився 12 квітня 1994 року у смт Чаплинка Херсонської області. Після закінчення школи навчався у Херсонському Національному технічному університеті на факультеті кібернетики. У мирний час молодий чоловік працював на заводі.
Після деокупації Херсону, рідна тітка, вмовила Володимира переїхати жити у Баштанку, де вона тимчасово проживає.
Через деякий час Володимир Соломон став на захист своєї родини, Батьківщини і всіх українців… Був командиром кулеметного відділення.
У ході виконання завдань солдат Соломон завжди був вірний військовій присязі, виявляв стійкість та мужність у бою за нашу країну.
Володимир загинув 21 жовтня на східному напрямку, захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України.
Володимир був люблячим та турботливим сином, братом, племінником, товариським, відповідальним, щирим, порядним, вихованим.
Поховали солдата 28 жовтня на кладовищі у м. Башанка. Після деокупації Херсонщини батьки планують перезахоронити свого сина.
Дмитро Василенко народився 23 березня 1984 року в с. Маліївка Березнегуватської ТГ. Він був єдиною дитиною у сім’ї, мав бути надією і опорою для батьків в старості, але страшна війна все зруйнувала…
Після закінчення Маліївської школи відслужив в армії.
Дмитро був щирою, відкритою, дружелюбною людиною, надійним другом для своїх товаришів.
Дмитро Василенко був учасником бойових дій в Антитерористичній операції (АТО/ООС) на території Донецької області. Коли розпочалася повномасштабна війна, чоловік без роздумів став на захист рідної країни. Був військовослужбовцем десантно-штурмового батальйону.
Солдат Василенко загинув у бою за Україну, її свободу і незалежність 24 жовтня на Донецькому напрямку.
Похоронили захисника 29 жовтня на кладовищі у с. Маліївка.
Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблих захисників. Клята війна забирає найкращих воїнів, котрі мужньо відстоювали в бою до останнього подиху кожен клаптик рідної землі. Вічна пам'ять та слава Героям!
 
 

Всі новини →