Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Дайджест новин фінансового відділу районної військової адміністрації на 08.11.2023

08/11/2023

1. Фінустанови будуть поводитися з позичальниками більш етично

Податковий комітет ВРУ рекомендував прийняти у ІІ читанні законопроєкт №9422, який змусить фінустанови, в тому числі колекторські компанії, дотримуватися законодавства та поводитись етично на всі 100%.

https://tinyurl.com/4f3pfenf

2. ДО УВАГИ МІСЦЕВИХ ФІНАНСОВИХ ОРГАНІВ! 
Внесені зміни до Типової відомчої класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету та Класифікації доходів бюджету
За лінком: https://mof.gov.ua/storage/files/%D0%9D%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B7%20619.pdf та https://mof.gov.ua/storage/files/%D0%9D%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B7(26).pdf
 
3. У жовтні 2023 року (станом на 01.11.2023) Мінфін згідно з бюджетним законодавством забезпечив перерахування міжбюджетних трансфертів місцевим бюджетам в обсязі 15,2 млрд грн, зокрема:
базову дотацію перераховано в сумі 2,4 млрд грн, або 100 % до розпису асигнувань;
додаткові дотації перераховано в сумі 2,1 млрд грн.
 
Залишки коштів на рахунках місцевих бюджетів та бюджетних установ за загальним і спеціальним фондами за січень – жовтень  2023 року збільшились на  91,1  млрд грн і станом на 01.11.2023 становлять 206,5 млрд гривень.
 
Залишки коштів збільшилися у всіх регіонах України. За рахунок цих ресурсів органи місцевого самоврядування і надалі мають можливість забезпечувати фінансування першочергових потреб на місцевому рівні.
 
Деталі та інфографіка за посиланням: http://surl.li/mxvcf
 
4. Сьогодні Мінфін розмістив облігації на суму понад 11 млрд гривень.
Деталі: https://bit.ly/3oOE112
 
Купівля військових облігацій сприяє перемозі над російською агресією. Кожна інвестована на облігації гривня підтримує нашу армію та фінансову стабільність країни.
 
Деталі про військові ОВДП можна знайти на офіційному сайті: https://bonds.gov.ua/
 
5. До уваги платників єдиного податку третьої групи – юридичних та фізичних осіб першої-третьої груп!  ‼️
 
Звертаємо увагу на необхідність дотримання умов перебування на спрощеній системі оподаткування!
 
Основні вимоги для можливості обрання та переходу юридичними та фізичними особами – підприємцями на сплату єдиного податку встановлено у статті 298 Податкового кодексу України (далі – Кодекс). Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву
 
Детальніше читайте тут https://t1p.de/04y70
 
6. Контрольовані іноземні компанії: результати подання повідомлень 
 
З початку 2022 року до Державної податкової служби надійшло 6721 повідомлення про набуття у власність, реєстрацію та продаж/ліквідацію іноземної контрольованої компанії або утворення без статусу юридичної особи (фонди, трасти) (далі – Повідомлення), з яких 6430 – від фізичних осіб – резидентів України та 291 – від юридичних осіб – резидентів України. 
 
Основними країнами, в яких фізичною особою (юридичною особою) – резидентом України набуто/відчужено частки в іноземній юридичній особі, майнових прав на частку в активах, доходу чи прибутку утворення без статусу юридичної особи є Республіка Польща – 33 %, Велика Британія – 15 %, Сполучені Штати Америки – 13 %, Республіка Кіпр – 11 %, Естонська Республіка – 7 %, інші країни – 21 %.
 
Детальніше читайте тут  https://t1p.de/scgbl

Всі новини →