Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

На війні з російськими окупантами загинули молоді воїни з Баштанщини

10/11/2023

10 листопада жителі Новобузької та Казанківської громад зі скорботою в серцях зібралися, щоб попрощатися із мужніми захисниками України –Артемом Зайченком та Андрієм Мірончиком. Поховали захисників зі всіма військовими почестями. Рідні та близькі, побратими, друзі та земляки воїнів не могли стримати сліз та туги від такої непоправної та тяжкої втрати.

Артем Зайченко 1998 року народження, проживав у с. Розанівка Новобузької громади. Артем  випускник Розанівської загальноосвітньої школи. Потім навчався у Казанківському професійному ліцеї на механізатора.
 
9 березня 2022 року  приєднався до лав Збройних Сил України. Молодший сержант Зайченко був відданим військовій присязі на вірність українському народу та мужньо виконував свій військовий обов’язок. Служив на посаді командира бойової машини-командир відділення механізованого відділення.
 
Загинув військовослужбовець 3 листопада під час виконання бойового завдання на Луганщині.
Артем був світлою, позитивною, чесною, доброю, хорошою, добросовісною людиною, який вірив у світле та щасливе майбутнє рідної країни.
Поховали захисника на сільському кладовищі.
 
Андрій Мірончик проживав у Казанці. Був товариським, добрим, спокійним юнаком, свідомим громадянином своєї держави. Він мав стати хорошим чоловіком, батьком, але російський ворог обірвав життя парубка, приніс горе у його родину. Тепер йому назавжди 21 рік…
 
Незважаючи на свій юний вік Андрій мужньо став на захист України. Був солдатом артилерійського дивізіону. Загинув молодий парубок 6 листопада у результаті стрілецького бою з противником, отримав поранення несумісне з життям…
Поховали воїна на кладовищі у рідному місті.
 
Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблих захисників.
Пам’ятаймо про кожного загиблого воїна – усіх, хто залишив свої родини та пішов нас боронити, та хто був зовсім юним і не встиг пожити. Заради нашого майбутнього поклали своє молоде життя  Артем Зайченко   та Андрій Мірончик. Вічна пам'ять та слава Героям!

Всі новини →