Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

На війні загинули воїни з Баштанської та Новобузької громад

16/11/2023

Троє жителів Баштанщини, відважних Героїв-захисників України знайшли вічний спочинок на Алеї поховань. Жителі громад зі сльозами в очах, «живим» коридором Слави проводжали в останню путь старшого солдата Миколу Дацюка з с. Новоіванівка, матросів Володимира Басса з с. Христофорівка та Вадима Слободенюка з с. Новодмитрівка.
 
Микола Дацюк  народився 14 грудня 1994 року. Закінчив Новоіванівську школу. Він був щирим і відвертим юнаком, турботливим сином та чоловіком, спокійною та товариською людиною.
З перших днів повномасштабної війни Микола пішов на фронт захищати від російських загарбників Україну. Був стрільцем-санітаром десантно-штурмового батальйону. Молодий, відважний воїн завжди відповідально виконував всі бойові задачі. 
26 квітня старший солдат Микола Дацюк прийняв свій останній бій на Донеччині.   Довгий час воїн вважався зниклим безвісти, але у жовтні 2023 року експертиза ДНК підтвердила його загибель. Був похований у братській могилі. 15 листопада 2023 року він знайшов спокій на рідній землі… Зі всіма військовими почестями був перехоронений на кладовищі у с. Новоіванівка. 
 
Володимир Басс родом з Молдови. Народився 1 січня 1974 року. Ще будучи маленьким хлоп’ям він разом зі своєю родиною переїжджає жити на Баштанщину. Закінчив 9 класів Христофорівської школи. Після чого пішов працювати до місцевого колгоспу спочатку різноробочим, а згодом – помічником механізатора. 
Для подружжя Басс батьків Володимира, їхній син був гордістю, надійною опорою і підтримкою. З дитинства був кмітливим, допитливим та трудолюбивим.
До війни працював у Миколаєві на овочевому підприємстві.
Понад півтора року Володимир Басс захищав нашу державу від російських окупантів. Обіймав посаду розвідника-сапера розвідувальної десантної роти.
Загинув військовослужбовець 7 листопада на південному напрямку під час виконання бойового завдання, потрапив під ворожий мінометний обстріл, отримав поранення несумісне з життям.
 
47-річний Вадим Слободенюк житель Новомихайлівського старостинського округу  героїчно загинув під час виконання бойового завдання по захисту незалежності та територіальної цілісності України від російських окупаційних військ 7 листопада 2023 року на південному напрямку. Відважний, сміливий, відданий син свого народу протистояв ненависному ворогові до останнього подиху. Був щирим та відповідальним, надійним побратимом.
Пройшовши пекло АТО, в перший день широкомасштабного вторгнення росії в Україну чоловік став на захист держави. Був старшим оператором відділу радіоелектронної розвідки.
 
Попрощатися із захисниками України прийшли рідні, друзі, побратими, представники влади. Здавалося, саме небо оплакувало цю велику втрату: небо було похмуре, накрапав дощ… Відважні воїни знайшли вічний спочинок у рідному краї. Для кожної громади загиблий воїн – це справжній Герой, який ціною власного життя дав можливість нам жити тут і зараз. Вони залишили домівки і, не вагаючись, стали на захист всієї України, своїх рідних та зовсім незнайомих їм людей.
Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблих захисників. Вічна та світла пам'ять Героям!

 

Всі новини →