Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Діти мають право бути захищеними від війни

27/11/2023

 Інклюзивні адаптації Конвенції напередодні презентували на заході, організованому ЮНІСЕФ із нагоди Всесвітнього дня дитини.

«І це надзвичайно важливо, бо знання своїх прав потрібне кожній дитині, тим більше дітям із порушеннями зору, слуху чи з дислексією, яка заважає читанню», - про це у своєму телеграм-каналі повідомила перша леді України Олена Зеленська.
Актуальна статистика ЮНІСЕФ щодо цього свідчить: понад 35 % дітей віком до 18 років не ознайомлені з Конвенцією про права дитини, понад 50 % зауважили, що відчувають потребу дізнатися про свої права більше, а 45,4 % відзначити негативний вплив війни на дотримання своїх прав.
«Держава має поширювати серед дітей і дорослих інформацію про цю Конвенцію, щоб усі знали про права дитини, – і це теж, до речі, записано в документі», - сказала перша леді.
Тож Олена Зеленська закликає показати її своїм дітям, прочитати разом увечері як цікаву книжку (тут є спеціальний, спрощений варіант для найменших), за потреби можете подивитися відеоверсію жестовою мовою.
І обов’язково обговоріть прочитане чи побачене, щоб ваша дитина знала, що Конвенція не порожні слова, що ви поважаєте права дитини й усіляко їх захищатимете, зокрема й право ніколи не відчувати на собі війни. Принаймні кожен українець та українка нині це роблять.
Текст та інклюзивні версії Конвенції ООН про права дитини доступні за посиланням: https://www.unicef.org/ukraine/uk/convention

Всі новини →