Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

День прав людини

10/12/2023

75 років тому,10 грудня 1948 року, на засіданні Генеральної Асамблеї ООН було проголошено Загальну декларацію прав людини, — Комітет Верховної Ради України з прав людини.

Цей історичний документ став першим актом міжнародного характеру, в якому закріплено невід’ємні права кожної людини. «Всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах» – положення, яке лежить в основі Декларації.
 
У річницю народження одного з найважливіших документів людства  міжнародна спільнота відзначає День прав людини. Цей день – це можливість знову нагадати, що для кожної держави і для кожного органу державної влади не може бути нічого важливішого за права людини.
 
Сьогодні Україна зіштовхнулася з особливою жорстокістю та неповагою до прав людини. Боротьба держави за свою незалежність і суверенітет – це, в тому числі, боротьба за демократію, яка виражається через повагу до людської гідності. 
 
Деталі: www.rada.gov.ua/news/news_kom/244645.html
 

Всі новини →