Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Коментарі Віцепрем’єр-міністерки Ольги Стефанішиної іноземними ЗМІ перед Європейською радою 14-15 грудня.

14/12/2023

 

Ключові цитати Віцепрем’єрки:
«Рішення ЄС, зокрема і щодо фінансової допомоги, і відкриття перемовин про вступ України до Євросоюзу, тісно взаємопов’язані. На сьогодні на порядку денному лідерів є достатньо варіантів, які б дозволили збалансувати інтереси всіх сторін, частково відповісти на питання і занепокоєння, які підняв уряд Угорщини, але також врахувати історичність моменту для прийняття позитивного рішення, якого чекають всі країни-кандидати на вступ до ЄС».
«Рішення ЄС щодо фінансової підтримки України на 2024 рік є важливим, адже дає необхідну визначеність з точки зору здатності забезпечити стійкість бюджету країни. Це також важливо для інших партнерів, у тому числі по той бік Атлантики, що ЄС має стратегічне бачення щодо підтримки України в складних умовах війни».
«Початок переговорів про вступ до ЄС дає чітку рамку реформи тільки після початку переговорів формується реальний міжгалузевий порядок денний масштабних реформ як частини процесу вступу до ЄС. На сьогодні Україна заклала дуже міцне підґрунтя для прийняття позитивного рішення, виконавши всі узгоджені з Єврокомісією кроки, своїми діями ми демонструємо відданість реформам».
«На сьогодні Україна повністю завершила всі аспекти формування антикорупційної інфраструктури».
«Вступ України до ЄС – в інтересах європейських держав. Розширення блоку сприятиме посиленню безпеки на європейському континенті. Окрім безпеки, ЄС незабаром отримає один з найбільших ринків, з великим економічним потенціалом і людським капіталом».
Також Ольга Стефанішина розповіла:
Про очікування щодо допомоги від Сполучених Штатів;
Про те, чи є альтернатива вступу в НАТО для України;
Про допомогу від європейських партнерів на двосторонній основі.
Детальніше у матеріалах за посиланнями
Euronews România https://cutt.ly/6wA6SJRI

 

Всі новини →