Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Не лише рішення Євроради: останні новини з Європи за тиждень

18/12/2023

 

Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.
Європейські громадяни продовжують активно підтримувати Україну – Євробарометр
Підтримка заходів, вжитих Євросоюзом у відповідь на вторгнення росії в Україну, залишається дуже високою, показують дані опитування. Майже 9 з 10 (89%) підтримують надання гуманітарної підтримки людям, які постраждали від війни, і понад 8 з 10 (84%) згодні з прийомом в ЄС людей, які тікають від війни.
72% опитаних згодні з наданням фінансової підтримки Україні. Стільки ж (72%) підтримують економічні санкції проти російської влади, компаній та фізичних осіб. Близько 6 з 10 схвалюють надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС (61%) та фінансування ЄС закупівлі та постачання військової техніки в Україну (60%).
Більшість респондентів задоволені реакцією ЄС на російське вторгнення в Україну (57%). 54% європейців говорять те ж саме про реакцію їхніх національних урядів.
Детальніше: https://cutt.ly/7wSGIs4m
Рада ЄС ухвалила висновки щодо цивільної Спільної безпекової та оборонної політики (СБОП)
Висновки зокрема підкреслюють важливу роботу, виконану Консультативною місією ЄС в Україні (EUAM Ukraine) на підтримку реформи українського безпекового сектору, інтегрованого управління кордонами, а також зусилля, докладені у сфері розслідування та судового переслідування міжнародних злочинів, і відновлення верховенства права на звільнених й прилеглих територій, внаслідок адаптації мандата місії у відповідь на загарбницьку війну росії.
Рада також наголосила на важливості роботи Місії партнерства Європейського Союзу в Республіці Молдова та Місії ЄС у Вірменії.
Детальніше: https://cutt.ly/GwSGIZLc
ЄС запроваджує нові санкції проти Ірану у зв'язку з військовою підтримкою російської агресії проти України
Рада ЄС запровадила обмежувальні заходи проти 6 фізичних та 5 юридичних осіб, причетних до розробки та виробництва Іраном безпілотних літальних апаратів, які використовуються у війні росії проти України.
Це перші санкції ЄС в межах новоствореної системи обмежувальних заходів у зв'язку з військовою підтримкою Іраном агресивної війни росії проти України. Обмеження передбачають заморожування активів і заборону на в'їзд до ЄС для фізичних осіб, а також заборону співпраці з ними для осіб у межах ЄС.
Детальніше: https://cutt.ly/RwSGImc3
Більше новин читайте на Євроінтеграційному порталі за посиланням: https://eu-ua.kmu.gov.ua
Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

 

Всі новини →