Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Наша єдність – наша зброя

22/01/2024

Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної
Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) Україна відзначає День Соборності. Офіційно це свято встановлено Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року No 42.
Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на
Софійському майдані в Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі. Це стало основоположною віхою українського державотворення, увінчало соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття.
 
Сьогодні, з нагоди державного свята – Дня Соборності України, начальник Баштанської районної адміністрації Владислав Дмитрів разом із заступником Андрієм Дяченком, керівником апарату РВА Тетяною Лемеш, очільниками структурних підрозділів Баштанської районної адміністрації, представниками силових структур взяли участь в церемонії покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні та борцям за незалежність України, що розташований на Пагорбі Слави Баштанської територіальної громади.
Учасники пам’ятної ходи вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто віддав своє життя за незалежність і свободу України.
 
«День Соборності України нагадує не тільки нам, а й всьому світу, що у нас єдина держава і ми – єдиний народ! А зараз ми, як ніколи, об’єднані у своїх вчинках, думках і мріях. Бо ми всі разом прагнемо Перемоги і бажаємо жити у вільній, безпечній, справедливій і успішній країні. Саме таку Україну кожен з нас хоче бачити, саме такою ми її відбудуємо і зробимо. Наша єдність має залишитись міцним ланцюгом, який захищатиме та оберігатиме всіх нас і Україну не тільки в цей день, а й на віки. Дякую нашим мужнім захисникам і захисницям, котрі ведуть героїчну боротьбу проти російського агресора, боротьбу за вільне, демократичне та незалежне майбутнє нашої держави, захищають мирне небо, віддаючи свої життя за український народ. 
Пам’ятаймо, наша єдність – наша зброя! Слава Україні! Героям Слава»,  - зазначив Владислав Дмитрів.

Всі новини →