Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Робоча зустріч з представниками Данської ради у справах біженців

24/01/2024

Минулого тижня начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів відвідав Березнегуватську селищну територіальну громаду, де провів робочу зустріч із представниками Данської ради у справах біженців (DRC).

На заході також були присутні очільники Березнегуватської та Широківської громад - Сергій Бойко, Сергій Пересунько та фахівці різного напрямку роботи. 

Під час наради обговорили актуальну інформацію про поточні програми допомоги Данської ради у справах біженців та шляхи подальшої співпраці, зокрема, у питаннях задоволення нагальних потреб постраждалого від війни населення, підтримки життєдіяльності громад, допомоги мікро-, малому та середньому бізнесу тощо. 
 
В. М. Дмитрів привітав гостей і наголосив, що Баштанщина відкрита для співпраці у різних галузях. Також Владислав Мирославович розповів про завдані ворогом пошкодження на території району, про вже відбудовані об’єкти.
 
«Така зустріч - дуже важлива та актуальна. На нинішньому етапі війни одним із найважливіших завдань для представників всіх гілок влади є швидке відновлення житла, пошкодженої інфраструктури, координація всіх дій, а також створення сприятливих умов для роботи сільгоспвиробництва, бізнесу та підтримка людей. Щиро вдячні всім міжнародним партнерам за підтримку та допомогу жителям нашого регіону», - зазначив В. М. Дмитрів.
 
Представники DRC розповіли про напрямки діяльності та проєкти, які вони сьогодні втілюють на теренах Миколаївської та Херсонської областей.
 
Данська рада у справах біженців має змогу надавати допомогу мешканцям Миколаївської області за декількома категоріями. А саме: грошова допомога для посівної кампанії малому сільськогосподарському бізнесу або особам, що мають від 1 до 5 гектарів землі; забезпечення устаткуванням; професійне-технічне навчання; надання мікрогрантів для розвитку малого та середнього бізнесу на території громад та ін.
Крім цього, представники DRC наголосили, що по всіх напрямках надання допомоги населенню є основні критерії, за якими саме і будуть обирати першочерговість отримання людьми підтримки з боку організації.
 
Керівництво Баштанської районної військової адміністрації наостанок робочої зустрічі подякували міжнародній організації за допомогу та висловили сподівання на плідну співпрацю.
 
Продовжуємо працювати, реалізовувати нові проєкти та наближати Перемогу України!

Всі новини →