Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

«Пробація з громадою, в громаді, для громади »

16/02/2024

 Саме під таким гаслом, з нагоди 9-ої річниці ухвалення Закону України «Про пробацію», 14 лютого на базі  Баштанського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях відбувся «День відкритих дверей».

Гостями пробації цього дня стали представники органів прокуратури, поліції та партнери, зокрема: голова Новобузької міської ради Максим Лагодієнко, начальник Новобузького відділу Баштанської окружної прокуратури Олена Кручко, заступник начальника відділення поліції №1 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області Олексій Єгоров,  завідувач сектору Новобузького бюро правової допомоги Миколаївського місцевого центру з надання БВПД Анжела Кіяновська та керівник апарату Новобузького районного суду Миколаївської області Олександр Горб.

Відкривши засідання, начальник сектору Ірина ЛИСЕНКО, зазначила, що в Україні служба пробації відносно нова система, адже Закон України «Про пробацію» був ухвалений 5 лютого 2015 року. Втім, за ці 9 років існування служби, суспільство звільнилось від стереотипів, що злочинці обов’язково повинні опинятись за гратами. Адже, пробація-це не тільки альтернатива позбавленню волі, а й ефективніша дія з погляду реабілітації правопорушників та створення у них готовності жити, не вчиняючи правопорушень. Важливо, що під час перебування на пробації, до суспільства повертається повноцінна людина, яка не порушує законодавство, працює, сплачує податки, створює сім’ю. Крім того, ця система більш економна порівняно з витратами на забезпечення тюремного ув’язнення.      

      Під час зустрічі гостей знайомили з історією запровадження пробації в нашій державі, інструментами та методами роботи із засудженими, результатами та досягненнями діяльності служби пробації в Україні. Окрім цього, начальник сектору розповіла про новий вид кримінального покарання - пробаційний нагляд, який почне працювати на законодавчому рівні  вже з 28 березня 2024 року.

Завдяки партнерству пробації із державними та громадськими організаціями, ми зможемо досягти успіху у забезпеченні безпечного майбутнього нашого суспільства, повертаючи у громаду  все більше людей, які із різних причин опинилися у конфлікті із Законом.

День відкритих дверей став дієвим інструментом нагадати громаді, що для успішного виконання завдань пробації щодо запобігання повторним злочинам необхідна тісна та ефективна співпраця з органами поліції, місцевого самоврядування та партнерами.

 

Баштанський районний сектор №1

філії Державної установи «Центр пробації»

в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях

Всі новини →