Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

На Баштанщині працюватиме ще одна організація з гуманітарного розмінування

26/02/2024

 
Минулого тижня начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів обговорив з дирекцією ТОВ «Українські сервіси розмінування» заходи щодо гуманітарного розмінування Баштанського району.
 
«Мапа розмінування Баштанського району охоплює громади, що були під окупацією, на лінії фронту та в зоні активних бойових дій. Території, що потребують обстеження на наявність ділянок, забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни у районі на 2024 рік становлять понад  23,2 тис. га. Генеральним штабом затверджено План розмінування на 2024 рік у розмірі 17,1 тис га (близько 620 земельних ділянок). На території району діє гуманітарне і міжнародне розмінування", - розповів Владислав Дмитрів.
 
Зі свого боку представники ТОВ «Українські сервіси розмінування» повідомили, що їхня компанія має власні машини розмінування: дев'ять машин словацького виробництва, щодня можуть розміновувати два гектари землі, зокрема, що забруднені протитанковими мінами. Оператор сертифікувався у Харківському центрі з протимінної діяльності. Крім машинного розмінування, компанія  здійснює ручне розмінування.
 
За результатами зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю між Баштанською районною  військовою адміністрацією та ТОВ «Українські сервіси розмінування».
 
Підписанням цього Меморандуму сторони засвідчили, що діють на принципах взаємної довіри, пріоритетності спільних цілей і завдань заради забезпечення громадської і державної безпеки, а також для досягнення цілей у протимінній діяльності.
 
 
Впевнені, що наші спільні зусилля дозволять ефективно долати виклики сьогодення та прискорять процес розмінування у Баштанському районі.
 
 
 
 

Всі новини →