Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

ПАМЯТКА Профілактика отруєння пестицидами та мінеральними добривами. (для суб’єктів господарювання, які зберігають та застосовують пестициди, агрохімікати та мінеральні добрива)

22/03/2024

В організм людини отрутохімікати можуть потрапити через шлунково-кишковий тракт, органи дихання, шкіру. Можливе потрапляння під час обприскування рослин, аерозольної обробки насіння.

Незалежно від ступеня отруєння отрутохімікатами, необхідно дотримуватися наступного алгоритму дій:

Залиште місце, де було застосовано пестициди; зніміть одяг, який міг просочитися токсичною речовиною.

У разі потрапляння пестицидів на шкіру терміново проведіть дезінфекцію, протерши уражені ділянки будь-яким кислотно-лужним розчином (нашатирний спирт, перекис водню, хлоргексидин).

Якщо отрутохімікати потрапили в шлунково-кишковий тракт, промийте шлунок з додаванням адсорбенту (активованого вугілля, содового розчину). Через 10-15 хвилин прийміть сольовий розчин (30 гр. солі на склянку води).

Основні шляхи профілактики отруєнь пестицидами і мінеральними добривами:

- дотримання норм, правил та інструкцій з охорони праці при роботі з ними;

- застосування засобів колективного та індивідуального захисту робітників;

- суворе дотримання інструкції з агротехніки, кратності обробок посівів і норм витрати хімічних препаратів;

- проведення хімічних обробок на необхідній відстані від населених пунктів, скотарень, водойм при дозволених швидкостях вітру;

- витримування термінів останньої обробки рослин до збору врожаю;

- застосування тільки дозволених препаратів, що пройшли державну реєстрацію i включені в Перелік препаратів, дозволених до авіаційного та наземного застосування в Україні, роздрібного продажу населенню.

                                                                                        

Баштанське районне управління ГУ ДПСС в Миколаївській області

Всі новини →