Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.

01/04/2024

 

Ширша Шенгенська зона, боєприпаси для України та підготовка до виборів у Європарламент: головне за тиждень з Європи
 
Болгарія та Румунія приєднуються до Шенгенської зони
31 березня Болгарія та Румунія стають членами Шенгенської зони: Шенгенські правила застосовуватимуться в обох державах-членах ЄС, включаючи видачу шенгенських віз, а контроль на внутрішніх повітряних та морських кордонах буде скасовано.
Зазначається, що з грудня минулого року обидві держави вжили всіх необхідних заходів для забезпечення безперешкодного застосування Шенгенських правил з 31 березня 2024 року. Далі Рада ЄС має ухвалити рішення про встановлення дати скасування перевірок на внутрішніх сухопутних кордонах між Болгарією, Румунією та іншими країнами Шенгенської зони.
Детальніше https://cutt.ly/9w3OgilJ
Словенія поповнить список країн, що підтримують чеський проєкт із закупівлі боєприпасів для України
Словенія підтримає чеську ініціативу із закупівлі артилерійських боєприпасів для України в країнах за межами Євросоюзу. Про це під час свого візиту до Любляни заявив, не уточнивши конкретної суми, міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський. Згідно з даними словенського інформаційного агентства STA, уряд Словенії виділить на проєкт один млн євро.
Детальніше за посиланням https://cutt.ly/Qw3Ogk6o
Єврокомісія опублікувала рекомендації для великих онлайн-платформ щодо зменшення цифрових ризиків під час виборів до Європарламенту
Комісія опублікувала рекомендації для великих онлайн-платформ та пошукових систем на кшталт Facebook, YouTube та TikTok для зменшення системних ризиків, які можуть вплинути на чесність виборів, з конкретними вказівками щодо майбутніх виборів до Європейського Парламенту в червні.
Відповідно до Закону про цифрові послуги (DSA), визначені сервіси з понад 45 мільйонами активних користувачів у ЄС зобов'язані зменшити ризики, пов'язані з виборчими процесами, захищаючи при цьому фундаментальні права, зокрема право на свободу вираження поглядів. Рекомендації містять заходи зі зниження ризиків і найкращі практики, які повинні вживати ці платформи до, під час і після виборчих подій, зокрема, щодо маркування політичної реклами та створеного за допомогою штучного інтелекту контенту.
Детальніше з рекомендаціями можна ознайомитись за посиланням https://cutt.ly/Bw3OgWgU
 
За інформацією Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

 

Всі новини →