Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.

15/04/2024

 Новий пакет санкцій проти рф та відповідальність за їх обхід, підготовка до виборів у Європарламенті та міграція: головне за тиждень з Європи

В Євросоюзі розповіли про підготовку 14-го пакета санкцій проти росії
Про підготовку розповів Віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс під час виступу у Європарламенті.
«Ми розпочали підготовку 14-го пакету санкцій, який має бути ухвалений навесні. Він, ймовірно, включатиме широкий перелік обмежувальних заходів з сильним акцентом на боротьбу з обходом – наприклад, у морському секторі, оскільки росія продовжує намагатися порушувати ліміт цін на експорт нафти», – зазначив Домбровскіс.
З його слів, ЄС шукає, як зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, що працюють у країнах за межами Європи.
Повна заява за посиланням https://cutt.ly/Ew7jWGUR
У ЄС остаточно схвалили запровадження кримінальної відповідальності за порушення санкцій ЄС
Рада ЄС ухвалила закон, який встановлює правила переслідування за порушення або обхід санкцій ЄС у державах-членах. Певні дії відтепер вважатимуться кримінальними злочинами в усіх країнах-членах ЄС, наприклад, допомога в обході заборони на в'їзд, торгівля санкційними товарами або здійснення забороненої фінансової діяльності. Підбурювання, пособництво та сприяння цим правопорушенням також можуть підпадати під покарання.
Директива набуде чинності на двадцятий день після публікації в Офіційному журналі ЄС. Держави-члени матимуть 12 місяців для включення положень директиви у своє національне законодавство.
Детальніше за посиланням https://cutt.ly/Bw7jECPg
Європейські політичні партії зобов'язались дотримуватися етичних та чесних методів ведення передвиборчої кампанії до Європарламенту
Віце-президент Єврокомісії Вера Юрова провела церемонію підписання Кодексу поведінки на виборах до Європейського парламенту 2024 року. Своїм підписом європейські політичні партії взяли на себе зобов'язання дотримуватися етичних та чесних методів ведення передвиборчої кампанії.
Одним із зобов'язань Кодексу є те, що підписанти «заохочуватимуть інклюзивний політичний дискурс та участь, утримуючись від створення, використання або поширення дискримінаційних заяв та упереджень щодо конкретних груп на основі їхньої статі, расового чи етнічного походження, релігії чи переконань, інвалідності, віку або сексуальної орієнтації». Іншим прикладом є зобов'язання партій «утримуватися від розміщення політичної реклами, спонсорованої незадекларованими інтересами, або іншим чином залучати посередників для розміщення агітаційних повідомлень без зазначення авторства».
Детальніше за посиланням https://cutt.ly/Sw7jE6t5
Європарламент схвалив реформу міграційного законодавства ЄС
Євродепутати ухвалили пакет документів для реформування європейської міграційної політики та політики притулку, узгоджених з країнами-членами ЄС.
Зокрема, передбачається більш швидкий розгляд заяв про надання притулку, в тому числі на кордонах ЄС, покращена ідентифікація по прибуттю; обов'язкова перевірка безпеки, вразливості та стану здоров'я для осіб, які в'їжджають до ЄС нелегально, краще реагування під час кризових ситуацій та нова добровільна схема переселення біженців з третіх країн.
Після того, як пакет буде офіційно затверджений Радою ЄС, законодавство набуде чинності після публікації в Офіційному журналі. Очікується, що регламенти почнуть застосовуватися через два роки.
Детальніше https://cutt.ly/fw7jRlsu
 

Всі новини →