Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

23 квітня, Європейський парламент схвалив продовження тимчасових заходів з лібералізації торгівлі для України з одночасним захистом фермерів Європейського Союзу.

26/04/2024

  Рішення було ухвалене на підтримку України в умовах триваючої жорстокої агресивної війни з боку росії.

Так, депутати Європарламенту підтримали продовження призупинення імпортних мит та квот на українську сільськогосподарську продукцію ще на рік, до 5 червня 2025 року.
За проголосувало 428 європарламентарів, проти – 131, утрималися – 44.
Згідно з новим регламентом, Європейська Комісія може вживати заходи, які вона вважатиме необхідними, у разі виникнення «значних порушень» на ринку ЄС або на ринках однієї чи кількох країн-членів.
Передбачено, що у межах посилених захисних заходів для захисту фермерів ЄС, Єврокомісія може застосувати “екстрене гальмування” для груп особливо чутливих сільськогосподарських продуктів: м'яса птиці, яєць, цукру, вівса, круп, кукурудзи та меду. Якщо імпорт цих продуктів перевищить середні обсяги імпорту, зафіксовані у другій половині 2021 року, а також у 2022 та 2023 роках, тарифи можуть бути запроваджені повторно.
У межах домовленостей щодо нових правил, Єврокомісія зафіксувала зобов'язання найближчим часом розпочати переговори з Україною про постійну лібералізацію торгівлі та долучати Європарламент до цього процесу.
Наступним кроком має стати затвердження регламенту Радою ЄС. Чинні торговельні заходи закінчуються 5 червня 2024 року, новий регламент набуде чинності одразу після цієї дати.
Детальніше https://cutt.ly/Yw6pZuKY

 

Всі новини →