Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.

29/04/2024

 Протидія російському втручанню, відмивання грошей, перше в своєму роді розслідування та новий етичний орган ЄС: головне за тиждень з Європи

Європарламент закликав політичне керівництво ЄС та країн-членів протидіяти спробам російського втручання напередодні виборів
Після нещодавніх викриттів спроб Кремля втрутитися в європейські демократичні процеси та підірвати їх, депутати Європарламенту ухвалили резолюцію, яка рішуче засуджує такі зусилля. Євродепутати зазначають, що відповідь ЄС на загрози може бути ефективною лише тоді, коли вона базуватиметься на наскрізному, цілісному та довгостроковому політичному підході, який спільно реалізовуватиметься як ЄС, так і державами-членами.
Резолюція також закликає включити підтримувані Кремлем ЗМІ, інші телерадіомовні та медіа-організації, а також осіб, відповідальних за пропагандистські та дезінформаційні кампанії в ЄС, до майбутнього 14-го пакету санкцій проти росії. Резолюція була прийнята 429 голосами – за, 27 – проти, 48 – утрималися.
Детальніш за посиланням https://cutt.ly/Ew6V7N45
Схвалено нові правила ЄС щодо боротьби з відмиванням грошей
Європейський парламент ухвалив пакет законів, які посилюють інструментарій ЄС у боротьбі з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Вони передбачають, зокрема:
органи влади, журналісти, громадянське суспільство, отримають доступ до нових реєстрів, ширшого кола джерел інформації;
обмеження на великі готівкові платежі до 10 тис. євро на території ЄС;
створення нового агентства ЄС для безпосереднього нагляду за найризикованішими суб'єктами.
Перед публікацією в Офіційному журналі ЄС, закони мають бути офіційно ухвалені Радою ЄС.
Детальніше за посиланням https://cutt.ly/Ew6V76Jy
Єврокомісія вперше ініціювала розслідування в межах Міжнародного інструменту закупівель ЄС
Так, зокрема, Єврокомісія зібрала докази, які свідчать про те, що китайський ринок закупівель медичних виробів поступово стає все більш закритим для європейських та іноземних фірм, а також для продукції, виробленої в ЄС. Це пов'язано із заходами, запровадженими Китаєм, які несправедливо розмежовують місцеві та іноземні компанії, а також медичні вироби місцевого виробництва та імпортовані.
Надалі єврокомісія запросить китайську владу представити свої позиції, надати відповідну інформацію та розпочати консультації з метою усунення дискримінаційних заходів. Розслідування та консультації будуть завершені протягом дев'яти місяців, які Комісія може продовжити. Після завершення розслідування та консультацій Комісія оприлюднить звіт, в якому будуть викладені основні висновки та запропонований курс дій.
Детальніше https://cutt.ly/cw6V5cfI
В ЄС створять новий орган з етичних стандартів
Європейський Парламент схвалив створення нового органу ЄС, покликаного посилити доброчесність, прозорість та підзвітність у прийнятті рішень на європейському рівні. Цей орган розроблятиме, оновлюватиме та тлумачитиме загальні мінімальні стандарти етичної поведінки, а також публікуватиме звіти про те, як ці стандарти були відображені у внутрішніх правилах кожного підписанта.
Детальніше за посиланням https://cutt.ly/Rw6V5TwL
Більше новин читайте на Євроінтеграційному порталі за посиланням: https://eu-ua.kmu.gov.ua/

Всі новини →