Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Підписано Меморандум про співпрацю щодо гуманітарного розмінування

30/04/2024

Питання розмінування територій, що постраждали від російської окупації чи терористичних ударів ворога з повітря, ще довго залишатиметься актуальним для України та зокрема й Баштанщини.

Саме тому керівництво Баштанської районної військової адміністрації продовжує залучати до проєктів гуманітарного розмінування якомога більше сертифікованих спеціалістів.
 
Так, 29 квітня було підписано Меморандум про співпрацю у сфері гуманітарного розмінування між ТОВ СП «Нібулон» та Баштанською районною військовою адміністрацією. 
 
Метою Меморандуму є взаємодія та координація діяльності сторін для досягнення позитивного результату при виконанні наступних завдань: зменшення ризиків, що можуть виникати у наслідок підриву  вибухонебезпечних предметів до безпечного для життя і здоров’я населення рівня, що дасть змогу використовувати природні ресурси очищених від вибухонебезпечних предметів територій в господарських цілях; мінімізація та відвернення загроз настання нещасних випадків від несанкціонованого поводження з вибухонебезпечними предметами; зниження соціальної напруженості серед населення, яке проживає на територіях або поблизу  територій, забруднених вибухонебезпечними предметами; збереження і забезпечення відтворення унікальних екосистем у межах територій, забруднених вибухонебезпечними предметами.
 
Впевнені, що наші спільні зусилля дозволять ефективно долати виклики сьогодення. Робимо українську землю безпечною разом! 
 
Довідково  
У квітні 2023 року «НІБУЛОН» першим серед агровиробників отримав статус оператора з розмінування та сертифікат на нетехнічне обстеження територій.
Згодом було підписано контракт з Німецьким банком розвитку DEG Impulse gGmbH, дочірньої компанії DEG, який забезпечив співфінансування придбання та обслуговування машин для розмінування GCS-200. Це відкрило можливість у квітні 2024 року отримати сертифікати на розмінування вручну та технічне розмінування з використанням машин та механізмів. 
 
Зараз у «НІБУЛОНі» працюють кваліфіковані сапери з військовим досвідом, які розуміють ціну ризику та проходять регулярну перепідготовку. Команда оснащена сучасним обладнанням та амуніцією для забезпечення високої якості послуг і захисту життя саперів.

Всі новини →