Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У Березнегуватому відкрили молодіжний простір

03/05/2024

2 травня у Березнегуватому запрацював  молодіжний простір на базі місцевого будинку культури. Його облаштувала Агенція регіонального розвитку Миколаївської області у рамках III хвилі грантової програми «ТРИМАЙ» що впроваджується  Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з громадською організацією YouthUp за підтримки Німецького банку розвитку KfW.

 
У відкритті простору взяли участь директор Агенції регіонального розвитку Миколаївської області Євген Бабков, заступник голови Березнегуватської громади Віталій Галюк, директор будинку культури Віталій Довгомеля, а також представники Громадського офісу відновлення та ГО «Проти Корупції». 
 
У рамках проєкту, протягом трьох місяців, у обраному приміщенні тривали ремонтні роботи та облаштування простору необхідним оснащенням. Це 3D-принтер, моноблоки, ноутбуки та тенісний стіл для активного відпочинку молоді. Мета простору – дати можливість молоді прифронтової громади спілкуватися, навчатися та генерувати ініціативи, зокрема, і для відновлення громади. 
 
«Цей простір став одним з перших виграних проєктів Агенції. Але найголовніше для нас те, що він спрямований на підтримку молоді прифронтової громади. Після відкриття мали змогу поспілкуватися з представниками громади та обговорити наші подальші плани зі співпраці. Є певні напрацювання, на які ще проєкти ми можемо подати громаду. Тобто, це перший, проте точно не останній проєкт на Березнегуватщині», – наголосив директор Агенції Євген Бабков.  
 
Протягом травня в просторі запланована низка заходів для активної молоді громади. Зокрема, створення молодіжної ради, інтелектуальні ігри, тренінги, арт-терапії, психологічні консультації, кіно-школа, майстер-класи з 3D-моделювання тощо. Деталі про те, коли вони відбуватимуться, буде повідомляти на своїх ресурсах Агенція регіонального розвитку. 
 
«Хочу наголосити на тому, що такі молодіжні центри повинні бути у всіх територіальних громадах, бо це впливає на розвиток молоді. Адже підлітки, діти старшого віку мають безпечне місце, де їх розуміють і приймають такими, якими вони є. Так створюється активне і дуже концентроване коло молодих людей, які готові не тільки брати від молодіжного центру, а й віддавати енергію, яку отримують та акумулюють саме в цьому місці. Нас підтримує Березнеегуватська селищна рада, відділ освіти, культури, молоді та спорту», – розповів директор будинку культури Віталій Довгомеля. 
 
Ця публікація була створена за підтримки Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з громадською організацією YouthUp за підтримки Німецького банку розвитку KfW. Її вміст є відповідальністю Агенції регіонального розвитку Миколаївської області та необовʼязково відображає позицію партнерів.
 
 
 

Всі новини →