Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Рада ЄС цього тижня остаточно схвалила два важливі рішення для України

15/05/2024

 14 травня Рада ЄС схвалила План для Ukraine Facility. Як йдеться у повідомленні Ради, це означає, що Україна виконала передумову для отримання підтримки в межах Ukraine Facility.

Рішення Ради відкриває шлях для підписання відповідних документів про фінансування в межах програми та подальшої реалізації Ukraine Facility у 2024-2027 роках, який передбачає допомогу у розмірі 50 млрд євро.
Затвердження Плану також дозволить Єврокомісії надати Україні до 1,89 млрд євро попереднього безумовного фінансування. Транш очікується після підписання Україною Рамкової угоди та її ратифікації Верховною Радою.
❕Крім того, Рада ЄС 13 травня остаточно схвалила продовження на 12 місяців режиму безмитної торгівлі для України.
Цей режим розпочав діяти у червні 2022 року і буде застосований до червня 2025 року. Також рішення Ради ЄС передбачає два механізми захисту ринку ЄС, а саме:
посилення існуючого захисного механізму, який застосовуватиметься на основі регулярного моніторингу;
новий, автоматичний захисний механізм, який зобов'яже Єврокомісію знову запровадити квоти, якщо імпорт м'яса птиці, яєць, цукру, вівса, кукурудзи, круп і меду перевищить середнє арифметичне від імпорту у другій половині 2021, 2022 та 2023 роках.
Детальніше про рішення за посиланням https://cutt.ly/Gee5e5gE

 

Всі новини →