Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Статистика спротиву: у 2023 році кожне шосте покарання за "дискредитацію російської армії" сталося в Криму

14/05/2024

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим систематично відстежує опір кримчан російській окупації та пов’язані з цим незаконні переслідування за так звану «дискредитацію російської армії», яких вже зафіксовано понад 800 випадків.

За кожним випадком криється людська доля, приниження від окупантів та штрафи, а також непохитна воля та бажання справедливості українців та кримських татар, які не здаються під тиском.

У російських судах протягом 2023 року кількість справ за статтею 20.3.3 КпАП рф зменшилася на 47% у порівнянні з 2022 роком. В окупованому Криму за той самий період кількість справ навпаки збільшилася на 70,6%.

Опір кримчан росте і окупанти не можуть його подолати на відміну від регіонів росії, де спостерігається стрімкий спад будь-якого спротиву війні.

У 2022 році кількість покараних у «кримських справах» про «дискредитацію» становила 4,6% від загальної, у 2023 році цей показник зріс до 15,5%. Тепер майже кожен шостий випадок переслідування відбувся в тимчасово окупованому Криму.

Ці дані не просто цифри, вони відображають незламний дух кримчан та боротьбу. Наші люди геть інші, оскільки звикли жити вільно в незалежній Україні.

Жодні окупанти не здолають дух свободи. Кожен акт опору в Криму є доказом того, що боротьба за свободу і правду триває, всупереч прагненням окупантів. А перемога може бути лиш там, де за неї борються.

 

Всі новини →