Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Розпочалися двосторонні зустрічі між Україною та Єврокомісією в межах скринінгу

09/07/2024

Учора, 8 липня, у Брюсселі розпочалась перша двостороння зустріч Україна-ЄС щодо оцінки адаптації українського законодавства до права ЄС. Це наступний важливий крок на шляху до членства в ЄС.
Дводенна зустріч Європейської Комісії та України в межах здійснення офіційного скринінгу відповідності законодавства України праву ЄС присвячена переговорному розділу 5 «Публічні закупівлі». Цей розділ входить до кластеру 1 «Основи процесу вступу до ЄС» – саме цей кластер під час перемовин відкривають першим і закриють останнім.
Українська делегація презентує стан наближення законодавства України до права ЄС у сфері публічних закупівель, та інституційну спроможність сектору, заходи із протидії корупції, а також план повного наближення законодавства до права ЄС.
Українську делегацію очолила заступниця Міністра економіки України Надія Бігун, заступником голови делегації визначено Генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Олександра Ількова.
До складу делегації увійшли заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка, Голова Антимонопольний комітет України Павло Кириленко, Генеральний директор ДП Prozorro Микола Ткаченко, Голова Державна аудиторська служба України Алла Басалаєва.
Детальніше – на Євроінтеграційному порталі: https://cutt.ly/qegt5Ol1

Всі новини →