Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Талановита поетеса з Березнегуватого видала чергову збірку віршів

10/07/2024

10 липня до Баштанської районної військової адміністрації завітала юна талановита поетеса з Березнегуватсьої громади Єлизавета Москаленко.

Так як Ліза з дитинства не бачить цей світ очима і сприймає його лише на дотик, вона добре відчуває все душею і серцем.

Дівчина є переможницею багатьох пісенних конкурсів, любить займатися музикою та співом, пише казки, активною учасницею всеукраїнських і регіональних проєктів. Вона брала участь в інклюзивному проєкті з вокальною формацією «Пікардійська терція». «Казка на білих лапах» - це пісенна Різдвяна казка, в якій брали участь незрячі діти з усієї України. Ліза пише та виконує пісні, читає та пише казки серцем, адже дарувати людям радість і щирість, тепло і любов – то її життєва місія. Минулого року Єлизавета стала переможницею Міжнародного пісенного онлайн конкурсу ILSC 2023. Її пісня «Ми – українці» одностайно посіла перше місце у фіналі.

Сьогодні Ліза презентувала начальнику Баштанської районної військової адміністрації Владиславу Дмитріву нову збірку віршів «У вирі думок», яка нещодавно була надрукована у Харкові. Ця збірка народилася у підвалі під час обстрілів рідного селища російськими агресорами, тому вірші вийшли такими пронизливо не по дитячому сумними…

Ліза розповіла про останні свої досягнення та озвучила плани на майбутнє. Очільник району подякував дівчині за її працю і вміння донести до світу правду про страждання дітей Миколаївщини, які стали свідками російської агресії проти України: «Ліза Москаленко, як і наші славні захисники, ще раз продемонструвала, що українці – нація переможців!». Владислав Мирославович побажав юній поетесі вдалих виступів у пісенному конкурсі, до якого дівчина вже готується повним ходом.

***

Чому багато негативу у цьому світі, ви скажіть?

Я хочу трішки позитиву! Хіба не можна так зробить?

Чому дорослі завжди зляться? Їм що не робиш – все не так!

Але не буду я здаватися – усе я зможу, хай там як!

Не буду плакать, і не мрійте! Бо я не є уже дитям.

Дорослі, прошу зрозумійте, людину змінює життя.

Ліза Москаленко, збірка «У вирі думок»

Всі новини →