Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

За підтримки міжнародних партнерів дві громади Баштанщини отримали «Соціальні таксі»

23/07/2024

У вівторок, 23 липня, на потреби Баштанської громади передано  спеціалізований автомобіль для перевезення маломобільних людей. Ще одне таке авто було передано Снігурівській громаді 9 липня у Києві.

Закуплено транспорт федерaльною компанією GIZ Ukraine у рамках «Спеціальної програми підтримки України /EU4ResilientRegions», яка співфінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини.

Участь у передачі «Соціальних таксі» взяли начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, очільник Миколаївської обласної ради Антон Табунщик, радниця проєкту GIZ «Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions» Тетяна Гвоздь та представники громад.

За словами Тетяни Гвоздь, запровадження послуги «Соціальне таксі» сприятиме усуненню бар’єрів і створенню інклюзивного середовища для всіх мешканців громад. Зокрема, завдяки цим авто літні люди та мешканці населених пунктів, які за станом здоров’я не можуть користуватися громадським транспортом зможуть дістатися до державних спеціалізованих закладів, комунальних і медичних установ тощо для отримання необхідної допомоги та послуг.

«Наша підтримка є конкретною, спрямованою на вирішення потреб мешканців громад. Ми також прагнемо аби результат позитивних змін був сталим. Тому ми не лише передаємо спеціально обладнані автомобілі, а також допомагаємо окремим громадам створити відповідну службу і надавати послугу «Соціальне таксі» на постійній основі», - сказала радниця проєкту GIZ.

Віталій Кім висловив вдячність партнерам за допомогу, яка значно полегшить життя та дозволить відчувати себе комфортно людям з особливими потребами.

«Дякую всім, хто сьогодні працює для того, щоб ніхто і ніколи не відчував жодних обмежень, мав вільний і рівний доступ до всіх сфер життя. Я вважаю, що безбарʼєрність є соціальною відповідальністю кожного, хто є частиною нашого суспільства», – наголосив начальник ОВА.

Зазначимо, що всього в межах програми закуплено 31 спеціалізований автомобіль для мешканців громад у 9 областях України: Херсонській, Миколаївській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Одеській, Чернігівській, Сумській та Харківській. З них 29 транспортних засоби профінансовані урядом Німеччини, інші – придбані за кошти Європейського Союзу.

До заходу також долучилися заступник начальника ОВА Микола Марінов, директор департаменту економічного розвитку та регіональної політики ОВА Олександр Корольов та позаштатний радник першого заступника начальника ОВА Дмитро Тарасенко.

Всі новини →