Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.

29/07/2024

 Ефективність санкцій проти рф, подолання дефіциту бюджету та думка європейців про війну росії проти України: головні новини тижня

Половина європейців вважає війну в Україні найбільшим викликом ЄС, – Євробарометр
50% європейців вважають, що війна в Україні є головним викликом, з яким зараз стикається Європейський Союз. Іншими головними викликами є нелегальна міграція (41%) та екологічні проблеми і зміна клімату (35%). Про це свідчать результати дослідження, проведеного проєктом Eurobarometer.
За результатами дослідження, європейці найчастіше згадують навколишнє середовище та зміну клімату (33%) і нелегальну міграцію (також 33%), за якими йдуть безпека і оборона (29%) і війна в Україні (25%) як сфери, на які ЄС повинен звернути увагу в першу чергу.
Більше результатів за посиланням https://cutt.ly/GelEsUmS
Рада ЄС розпочала процедури щодо надмірного дефіциту бюджету щодо семи країн-членів
Рада ЄС ухвалила рішення, якими визнала наявність надмірного дефіциту бюджету для Бельгії, Франції, Італії, Угорщини, Мальти, Польщі, Словаччини та Франції. Крім того, Рада встановила, що Румунія, яка перебуває під процедурою з 2020 року, не вжила ефективних заходів для виправлення свого дефіциту, тому процедура повинна залишатися відкритою.
Процедура має на меті забезпечити, щоб усі держави-члени ЄС повернулися до дотримання бюджетної дисципліни та уникнення надмірного дефіциту бюджету в своїх урядах. Держави-члени повинні дотримуватися бюджетної дисципліни на основі критеріїв і контрольних показників, встановлених у Договорах ЄС: дефіцит не повинен перевищувати 3% від ВВП, а борг не повинен перевищувати 60%. Якщо в державі-члені виникає надмірний дефіцит, метою процедури щодо надмірного дефіциту є стимулювання його виправлення шляхом посиленого контролю за такою державою та надання рекомендацій щодо вжиття ефективних заходів для виправлення дефіциту.
Детальніше за посиланням https://cutt.ly/belEsCmq
Вісім міністрів фінансів країн ЄС закликали до посилення санкцій проти росії
Президент росії владімір путін і його авторитарний режим поширюють неправдивий наратив про те, що російська економіка сильна, а її військова машина не постраждала від західних санкцій. Насправді є багато ознак того, що російська військова економіка погіршується. Про це йдеться у статті міністрів фінансів Швеції, Данії, Естонії, Фінляндії, Латвії, Литви, Нідерландів та Польщі для The Guardian.
«Санкції та інші заходи з ослаблення російської економіки ефективні, але можна зробити ще більше. Ми повинні продовжувати посилювати тиск на режим Путіна і підтримувати Україну», – стверджують міністри.
Підтримка України має бути збережена і посилена, зброя і боєприпаси мають бути надані нашій державі у більшій кількості, йдеться в статті. Санкції мають бути посилені - особливо в стратегічно важливих секторах, таких як енергетика, фінанси і технології; в той час як забезпечення дотримання існуючих санкцій має бути покращене.

 

Всі новини →