Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Подкаст Простими словами

29/07/2024

 «Ми живемо в суспільстві, яке прагне й вимагає універсальних рецептів. Але це неможливо в суспільстві, у якому живе 30 мільйонів людей. Тому не існує єдиного рецепта стійкості, який може комусь допомогти на сто відсотків»

Обирати свій шлях, відчувати реальність, розкривати свій потенціал, не ставати заручником обставин радить Андрій Зелінський – письменник, викладач, політолог, голова Наглядової ради Українського ветеранського фонду, співзасновник Української академії лідерства, військовий капелан Української греко-католицької церкви.
Він став героєм нового епізоду сезону «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» від The Village Україна, що виходить в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? Ініціативи першої леді Олена Зеленська.
Цей епізод подкасту опубліковано в незвичному форматі - немає запитань ведучих, говорить лише спікер. Розповідає про власний досвід життя, погляди на стійкість, про свої джерела стійкості, чому став капеланом, що таке «цінності» і у чому наша сила.
«Одне з найважливіших запитань, яке ми можемо поставити собі в житті, – це питання «НАВІЩО?» Навіщо мені цей бій? Навіщо я в цій халепі? Особливо в ситуаціях, коли я не можу вплинути на об’єктивний стан речей. Я не можу скасувати війну чи біль утрати. Я не можу реалізовувати якісь власні мрії, тому що за вікном війна. Навіщо – це усвідомлена відповідальність за власну свободу. Це те, що можна окреслити терміном суб’єктність. Усвідомлена свобода виявляється в дії. Я є господарем мого життя. Навіть коли я не можу нічого змінити в об’єктивній реальності, я обираю ставлення до того, що відбувається».
Конспект інтерв'ю тут: https://www.village.com.ua/.../353133-prostimy-slovami-4...
Розмову можна прослухати на всіх подкаст-платформах:
▫️ Apple Podcasts - https://apple.co/4cWMZk1
▫️ YouTube Music - https://bit.ly/4bY13II
Сезон «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» виходить у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська із впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?
Проєкт реалізовано у співпраці з Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за підтримки World Health Organization (WHO).

Всі новини →